Karadeniz Ereğli, 2015 Yılı İlçe Koordinasyon Toplantısı kaymakamlık toplantı salonunda Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay başkanlığında, ilçedeki daire amirlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

“VATANDAŞIN İŞLERİ SERİ BİR ŞEKİLDE HALLEDİLSİN”

Kaymakam Çay, toplantının açış konuşmasında toplantının amacının daireler arasında koordinasyon ve hizmet akışını sağlamak, dairelere gelen vatandaşların güleryüzlü, şefkatli bir şekilde karşılanmaları, hizmetin aktif şekilde yerine getirilmesini sağlamak, bunda karşılaşılacak sorun varsa onları tartışmak, ilgili kurum ve kuruluşların projeleri hakkında bilgi sahibi olmak olduğunu söyledi. Amaç vatandaşın işlerinin seri bir şekilde halledilmesi olduğunu vurgulayan Çay, “Bunda personel ön plana çıkıyor. Bunun için personelin en iyi şekilde yetiştirilmesini sağlamak. Bunun için hizmet içi eğitime ağırlık vereceğiz. Halkla ilişkiler konusuna ağırlık vereceğiz. Hizmetteki tasarrufa ağırlık vereceğiz. Binalarımızın tertip ve düzenine, çevre temizliğine, masa düzenlerine, kılık kıyafete özen göstereceğiz” diye konuştu.

 

“KİMSE ÖDENEK YOK DEMESİN”

En önemli konulardan birinin personelin mesai saatlerine uyması olduğunu vurgulayan Çay  “Biz dairelere imza formu koymadık. Daire müdürleri bunu bilir diye düşündük. Daire müdürleri buna riayet edilmesi için personeli nezdinde gereken özeni gösterecektir” dedi. Çay, amirlerin dikkatini temizlik ve düzen konusuna çekerken ise “Kamu binalarının iç ve dış birimlerinin günlük olarak yapılması önemli. Masa camlar önünde dosyalar yığılıyor. Yeri camın önü değil ki. Dolabına gidecek dosya. Tuvaletlerin temiz olması lazım. Odalarımızın temizliği ve vatandaşımız ve personelin kullandığı yerlere dikkat edeceğiz. Deterjan ve temizlik malzemesi açısından hiçbir sıkıntı yoktur. Kimse bu mazerete sığınmasın. Dört beş yıldır hiçbir kurum ve kurumumuzun ödenek yok şunu yapamadım diyecek, bahaneye  sığınacak hiçbir şeyi yoktur” ifadelerini kullandı.

 

“ÖDENEĞİ BİTİRECEĞİZ DİYE YARIŞMAYIN”

Bunları yaparken tasarruf tedbirlerine de riayet edileceği uyarısı yapan Çay şöyle konuştu:

“Ödenekler bol geliyor, bitirmek için yıl sonunda yarış haline geçiliyor. Hiç ihtiyaç olmayan şeylerde değişiklik. Hayır, ihtiyaç varsa yapacağız, yoksa tasarruf tedbirlerine harfiyen riayet edeceğiz.  Kamu kurum ve kuruluşlarının köylerdeki hizmetlerini koordinasyon halinde gerçekleştirilmesinde yarar vardır. Bakıyorsunuz aynı yöne üç dört araba gidiyor. İçinde bir kişi. Olmaz. Biz geldiğimizden beri daire müdürü arkadaşlarımız gerekli özeni gösteriyorlar. Geldiğimizden beri daire müdürü arkadaşlarımız bunu biliyorlar. Yeni daire amiri arkadaşlarımız için söylüyorum.  Benim beşinci yılım. Kurum ve kuruluşlarımız her alanda birbirlerine destek vermektedirler. Amacımız hizmetin seri şekilde akışını sağlamak. A kurumunun ödeneği vardı, B kurumunun yoktu, birbirinden faydalanacaklar. A kurumunun aracı yoktur, B kurumu giderken beraber gidecekler.”

 

“KENDİMİZİ YENİLEMEK MECBURİYETİNDEYİZ”

Kaymakam Çay, 2 Şubat 2015 tarihinde çıkarılan resmi yazışmalar yönetmeliğinin personel tarafından okunmasında yarar bulunduğunu ifade ederek şöyle dedi: “Eskiden şöyleydi böyleydi; o devirler bitti. Biz kendimizi yenilemek mecburiyetindeyiz. Çağımız teknoloji çağı, hızlı bir şekilde geçiyor. Bırak yürümeyi koşmamız lazım. Onun için her çıkan yönetmelik, genelge, tamimlerin bilinmesinde yarar vardır. İmzaya getirilen evraklarda parafı bilmeyen arkadaşlarımız var. Daire müdürlerimize tekrar gönderiyoruz. Paraf ederken üstünü bir okuyun. İnsan bir bakar. Artık bir kurumdan geliyor, onu gönderiyor. Yasal mı değil mi bakın. Diyor, şurada kaçak kreş açılmış. Gönderiyoruz, görüldü diyor. Gereğini yapacaksınız. Çevre kirliliği yapan fosseptik varsa gereğini yapacaksın. Ben sizden bilgi istemiyorum ki. Verilen yetkiyi kullanacağız. Niçin, vatandaşın lehine kullanacağız. Evraklar geliyor, vatandaşların yazısına seri şekilde cevap vermekte yarar vardır. Efendim süresi varmış. Aynı gün cevap ver ne olur? Yazışma, bir şey istiyor, aynı gün ver. Evraklarınızı günlük şekilde yaptığınız zaman masanızın üstü yığılmaz. Hem vatandaş memnun olur hem siz rahat edersiniz.”

 

“ARAŞTIRIN DİYORUZ, YAZI BULUNMUYOR”

Daire müdürlerinin önemli yazılarda not tutmasında yarar bulunduğunu ifade eden Kaymakam, “ Acil şeyleri bilmeniz gerek. Bazen öyle oluyor ki yazı geliyor araştırın diyoruz, yazı bulunamıyor. Her daire müdürünün kendi biriminde olan bitenden haberdar olmasında yarar vardır. Biz açıp sorduğumuzda bir araştıralım demek iyi bir şey değil. Tak diye cevap vereceksin. Elinin altında günlük notlar olmasında yarar vardır” diye konuştu.

 

“İDARİ İZİNDE DAİRE KAPANMAZ”

Daire müdürlerine izinlerin kullandırılması konusunda da dikkatli olmaları uyarısı yapan Çay şu tavsiyelerde bulundu: “Bir de kurumlarımızda izne ayrılacak personelin yılbaşında cetvelini çıkarırsınız, ona göre kimse mağdur olmayacak şekilde izne çıkarırsınız. Bir bakıyorsunuz beş altı kişi aynı anda izne çıkmış, dairede kimse kalmamış. İdari izinlerde sanki daire müdürü kendi şeyiymiş gibi kapatıp gidiyor. İdari izin adı üstünde idaridir. Kurum ve kuruluşlarda hizmet aksamadan, vatandaşın muhatap bulacağı, işini yaptırabileceği birini bulması önemlidir. İdari izinde daire kapanır diye bir şey yoktur. İdare amiri birini görevlendirir, vatandaş acil işini yapacak. Daire amiri sistemin çalışması için gereken tedbiri almak mecburiyetindedir. Önemli yazılarda bizzat daire amiri kendisi getirecek. Onay alacak.”

Çay, kurum ve kuruluşlara yeni alınan memurların hizmet içi eğitime tutulmasında yarar  bulunduğunu ifade ederek, “Hem genelge, hem de halkla ilişkiler açısından eğitim vermekte yarar vardır. Bu konuda üniversiteden de yararlanabiliriz, tecrübeli daire müdürlerimiz vardır. Onların bilgilerinden yararlanabiliriz” dedi.


“SEÇİM KURULUNUN TALEPLERİ ANINDA CEVAPLANACAK”

Yaklaşan milletvekili genel seçimi konusunda da uyarılar yapan Çay şöyle devam etti:

“Bilindiği üzere 7 Haziran’da seçimler var. Devlet memurlarının amacı adil, tarafsız olmaktır. Bizim görevimiz seçimlerin güvenli, adil şekilde yürütülmesini sağlamaktır. Devlet memurlarına getirilen ödevler ve yasaklar konusunu iyi okumalarında yarar vardır: Seçim kurulundan istenen konulara anında cevap verilecektir. Yazışmalarda araç-gereç, personel istiyorlar. Biz zamandan tasarruf ile ilgili olarak direk seçim kuruluna şunlar görevlendirildi diye bildirin diyoruz. Bize geliyor, biz gönderiyoruz. Buna gerek yok. Derhal gönderin.  Seçim kurulunda gecikmelere sebebiyet vermeyeceğiz. Gereken titizliği gösterecek, anında bildireceğiz. Personelim yok demeyeceksiniz, göndereceksiniz, alternatifi daha sonra düşüneceğiz. Gerçekten beşinci yılımda çok daire müdürü arkadaşlarımla beraber çalıştık, hiçbir sıkıntımız olmadı çünkü çok güzel özveriyle çalıştılar”

Daire Müdürleri de çalışma koşullarının yanı sıra yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin de bilgiler verdi.

 

(Haber Merkezi)