AK Parti Zonguldak Milletvekili Özbakır:

"Anadolu Ajansına kısa sürede bu kitabı bastırdıkları için teşekkür ediyorum. Onlarda demokrasimize katkıda bulunmuşlardır."

Anadolu Ajansının (AA), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisi ve sonrasında yaşananları içeren "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Zonguldak'ta demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik sıraya göre derlendiği kitabın dağıtımı için kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde stant kuruldu. Standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, tüm dünyadan siyasetçilerin darbe girişimine yönelik tepkileri ile Türkiye'ye destek açıklamaları, darbeye direnirken şehit düşenler ve yaralananlar, darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar, 20 Temmuz itibarıyla ortaya çıkan rakamlar, AA'nın fotoğraf ve infografikleriyle tarihi bir belge niteliği taşıyan kitapta yer alıyor.



AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini şiddetle kınadığını söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediğini ifade eden Özbakır, şöyle konuştu:

"Anadolu Ajansı basmış olduğu bu kitapla darbe girişimini çok güzel ifade etmiş. Darbe girişimini milletimize resimlerle ve yazılarla teferruatlı bir şekilde anlatıyor. Bu insanlarımızın önünde kaldığı sürece herkesin kulağına küpe olacak. Milletimiz demokrasimize sahip çıkmaya devam edecek. Anadolu Ajansına kısa sürede bu kitabı bastırdıkları için teşekkür ediyorum. Onlarda demokrasimize katkıda bulunmuşlardır."

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ise 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Anadolu Ajansının çok güzel bir kitap hazırladığını belirterek, "Kitapta darbe girişimini fotoğraflamışlar ve altına açıklamalarını yapmışlar. Burada hainlerin fotoğrafları ve yaptıkları hainlikleri var. Kitaba şehitlerimizin resimlerini ve isimlerini koymuşlar. Çok güzel bir çalışma olmuş. Sonunda cumhurbaşkanımızın bir yazısı var. Bu çalışmayı yapan Anadolu Ajansına çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.



Vatandaşlardan Rıza Metin Şahin de "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabının çok güzel bir çalışma olduğunu ifade ederek, "Her insanın okuması gereken bir kitap olmuş. Kitapta FETÖ'nün bugüne kadar yapmış olduğu hainliklerden bahsediliyor. Cumhurbaşkanımızın güzel sözleri var. Zonguldak halkı olarak bu kitabı hazırlayan Anadolu Ajansını canı gönülden kutluyoruz." dedi.

İhsan Üretürk ise kitapta darbe girişiminin başından sonuna güzel bir aktarımının yapıldığını kaydetti.