Kdz. Ereğli'nin 1 mil açıklarında batan ve yaklaşık 21 gündür ulaşılamayan 6 mürettebatın arama çalışmaları bugün 4 dalgıçla devam etti. Kamera sisteminin de indirildiği kurtarma çalışmalarında denizin üstünde ve çevresinde tortuların oluştuğu gözlendi. Dalış yapan dalgıçlardan Şaban Çakmak, çıkışta İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör' e bilgi verdi. Çakmak konuşmasında, geminin her tarafında tortu oluştuğunu ve bundan dolayı da çalışmaların zor olduğunu kaydetti. Çakmak, görüş mesafesinin 2 ya da 3 metreye kadar olduğunu söyledi.
Zonguldak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör ise yaptığı açıklamada, "Bugün arkadaşlarımız bir kez daha dalış yaptılar. Geminin etrafında diğer taraflarından görüntüleri aldılar. Amacımız makine dairesine girmek. Çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız bir an önce bu çalışmaları neticelendirmek." dedi.
31 Ocak akşamı batan ve 6 mürettebatına ulaşılamayan gemi de ilk aramaları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı IŞIN arama ve Kurtarma gemisi üstlenmişti. Arama kurtarma çalışmalarının IŞIN gemisi tarafından durdurulması sonrasında Zonguldak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kiralanan dalgıçlar arama çalışmalarına yeniden başlamıştı.