Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Beldede kadastro çalışmaları yapılmadığı için Damacana Su Şişeleme Tesisi kuramadıklarını bildirdi.

Beldede istisdamı artırmak ve Belediyeye gelir kapası açmak amacıyla Damacana Su Şişeleme tesisi kurma çalışmaların devam ettiğini belirten Saydam, su numunelerin temiz çıktığını ancak tesisi kurmak için Kadastro çalışmalarının yapılması gerektiğini anlattı.

Damacana su tesislerini kiralık olarak özel bir firmaya vereceklerini kaydeden Saydam, '1994 yılında belediye olan Gümeli'nin 4 mahallesi bulunmakta son nüfus sayımına göre nüfusumuz 2300 civarında, belediye olarak 14 yıldır vatandaşlardan su parası almıyoruz. Suyumuz Gümelinin yaylarından geldiği için su sıkıntımız olmuyor. Belediye olarak istihdamı ve Belediye gelirlerini arttırmak amacıyla hayata geçirmeyi planladıkları Damacana Su Şişeleme Tesisi için çalışmalar son aşamaya geldi. Yayladan getirdiğimiz suyun tahlil sonuçları temiz çıktı. Tek sorunumuz Beldemizde kadastro çalışmaları yapılmadığı için tesisi kuramıyoruz. Bununla ilgi birçok girişimde bulunduk ancak bir sonuç alamadık. Belediye olarak tek isteğimiz Beldemizde bir an önce kadastro çalışması yapılması' dedi.