2018 Yılının  başlarında Ömer Sarıkaya'nın yönettiği  Aliekber Yıldız ve Metin Aydın'ın yapımcılığını   üstlendiği filmin Almanya'daki çekimlerinde Zonguldaklıların başta Oktay Akkaya'nın öncülüğünde "Studio Ramazan" olmak üzere katkıları bir hayli büyüktü.




Birçok ünlü Hollywood oyuncularının da yer aldığı Islamo Phobia filminin final çekimi için Hollywood´a gidileceğini belirtildi.

Islamo Phobia filminde ele alınan Ana konu  İslam düşmanlığıydı, filmde bir çok yerli yabancı ünlü oyuncular rol almıştı, İslam dinine karşı ön yargıları yok etmeyi amaçlanan film bir çok ülkede pek yakında gösterime sunulacak.





Başarılı bir çalışma ürünü olan "Islamo-Phobia (İslamofobi)" isimli filmin çekimleri  Almanya'da  Star Academy Gelsenkirchen Studio Ramazan Stüdyolarında tamamlanıp sona ermişti.

Ardından sinemalarda gösterime hazır olan aynı yönetmenin yönettiği, 71. Cannes Film Festivali'nde gösterime hak kazanan "SESSİZ MELEK" filminin de Çekim Seslendirme ve Montaj çalışmalarında çok emeği olan Oktay Akkaya aynı zamanda Avrupa Zonguldak Derneği Yönetim Kurulu üyesi.

Avrupa'da yaşayan Zonguldaklı İşadamı Hasan Köktürk'ün de katkıları olan bu sunumda bir Zonguldak rüzgârı esti. Oktay Akkaya'nın yaptığı yazılı açıklamada, Studio Ramazan ve Kosmetik Köktürk ile Zonguldaklılar Derneği'nin desteği olan bu filmlerin ardından Zonguldak'ta dizi çalışması  planlandığını, dizinin 6-7 bölümünün Zonguldak'ta çekileceğini belirtti.