Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi açıldı.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Tekel Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki sergi açılışında yaptığı konuşmada, darbe girişiminin ardından basında çıkan fotoğrafların yer aldığı serginin, halkın o günü tekrar hatırlaması anlamında önemli olduğunu söyledi. 27 gün süren nöbetler sırasında ve sonrasında yaşanan olayın basit, herhangi bir kalkışmanın çok ötesinde, ülke için bir işgal girişimi olduğu yönünde yurt içi ve yurt dışında yazılar yayımlanarak yorumlar yapıldığını kaydeden Kaban, şöyle konuştu:



"Bunlardan anlıyoruz ki çok büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Allah, bir daha milletimize böyle büyük imtihanlar yaşatmasın. Tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet fenomeni sürekli gündemimizde olmak zorunda. Zaman gösterdi ki bizim bizden başka dostumuz, kendimizden başka kendimize hayır edecek başka hiç kimsemiz yok. Birbirimizin eksiğini arayacağımıza bu ülkede birlikte yaşamayı, birlikte geleceğe güvenle bakmayı temin etmemiz gerekiyor. Allah, yaşadığımız bu sıkıntılı günleri tekrar göstermesin ve insanımız daha güzel günler için, daha büyük bir ülke için geleceğe umutla bakabilsin."



Milli İrade Platformu tarafından açılan sergide Anadolu Ajansının FETÖ'nün darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı dağıtıldı.

Törene Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

 

Anadolu Ajansı