Bekir Develi ve Erem Şentürk Sezai Karakoç Kültür 15 Temmuz darbe girişimini anlattılar.

Üniversite konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:  

Devletin en önemli görevinin olaylara adlandırmak ve anlamlandırmak olduğunu belirten Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, “Dünyada olaylar her ne olursa onun adını kim koyuyorsa, anlamını o yüklüyor ve o yönetiyor. Bu siyasette de, devlette de böyle. Anlama ve adlandırma. Recep Tayyip Erdoğan´ı 1994´ten beri aktif takip eden bir gazeteciyim. 1994´ten beri konjonktür değişti, siyaset değişti, ama Erdoğan´da bazı şeyler hiç değişmedi. FETÖ´ye de ismi Erdoğan koydu. Adını koyduğunuz zaman siz yönetirsiniz. 15 Temmuz darbesi deyip duruyorlar yanlış. 1982´de yapılan darbeydi ama 15 Temmuz´da ki darbe değil. 15 Temmuz işgal girişimi. 15 Temmuz´da bu millet meydanlara inmeseydi ne olacaktı? Türkiye´yi parçalara ayıracaklardı” dedi.

Yapımcı ve sunucu Bekir Develi ise, “15 Temmuz gecesi zor bir imtihan verdik. 15 Temmuz sürecini hepimiz yaşadık. O gece yaşananları herkes televizyonlardan izledi. Olayların nasıl geliştiğini, köprülerin nasıl kapatıldığını, havalimanlarına nasıl tankların girdiğini, Cumhurbaşkanımızın nasıl telefonla bağlandığını, insanları meydanlara davet ettiğini herkes biliyor. 15 Temmuz gecesi sokakta olanlar, evinde dua edenler gazidir. İlla kurşun yemek ve yaralanmak gerekmiyor. Bu milleti ayakta tutan şey gaza şuurdur.” dedi.

Gerçekleştirecekleri söyleşi öncesi BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret eden Bekir Develi ve Erem Şentürk’e ziyaretleri için teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, ziyaret anısına kendilerine plaket ve Devrek Bastonu armağan etti.

Söyleşi sonrasında bir konuşma yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Üniversite olarak her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz kültür sanat etkinliklerimiz kapsamında konserlerden tiyatro oyunlarına, söyleşilerden seminerlere, sergilerden atölye çalışmalarına kadar pek çok alanda etkinlik yaparak hem öğrenci ve personellerimize hem de Zonguldak halkına farklı bir pencerede hayata bakmaları için imkanlar sunuyoruz. Bu akşam Bekir Develi ve Erem Şentürk “Öncesiyle Sonrasıyla 15 Temmuz Darbe Üstüne Darbe” söyleşileriyle Türk milletinin ikinci bir kurtuluş savaşı mücadelesi sergilediği o geceyi bir kez daha bizlere yaşatmış oldular. 15 Temmuz gecesi darbe kalkışması sonrasında meydanlara inerek milli iradeye sahip çıkan milletimizin göstermiş olduğu bu kahraman duruşu asla unutmayacağız. 27 gün boyunca sabahlara kadar meydanlarda demokrasimize ve vatanımızın bağımsızlığına milletimizin bölünmez bütünlüğüne kasteden hainlere karşı dik duruşumuzu gösterdik. Bu anlayışla bizlere yeniden o günleri hatırlatan Bekir Develi ve Erem Şentürk´e teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Konferans sonunda BEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu ve Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu gerçekleştirdikleri söyleşi anısına Bekir Develi ve Erem Şentürk’e teşekkür plaketi takdim ettiler.