Türk-Metal Sendikası Başkanlar Kurulu Genel Başkan Pevrul Kavlak başkanlığında Ankara’da toplandı. Başkanlar Kurulu üyelerine konuşan Kavlak şunları söyledi:

 

“2016 yılının ilk 8 ayını değerlendirerek: “Sendikamız bütün metal işçilerini tek çatı altında toplamaya yönelik mücadelesini 2016 yılında da devam ettirdi. 2016 yılının ilk 8 ayında bölgelerimizde yapılan örgütlenme çalışmalarında sendikamız onlarca yeni işyeri ve on binlerce yeni üye kazandı. Bu yılın başında Ankara’da başlattığımız temsilci eğitimlerimiz bölgelerimizde devam ediyor. Kadın Kollarımızın bölgelerde düzenlediği eğitim programlarına ise Ekim ayının başından itibaren Kdz. Ereğli de bulunan Sosyal Tesislerimiz de devam edeceğiz. Üyelerimize sağlamayı taahhüt ettiğimiz 100 milyon TL’lik eğitim yardımının 3. dilimi olan 25 milyon TL’lik kısmını bayram öncesi dağıttık.”

 

 

Toplantının son bölümüne TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’da katıldı. Başkanlar Kuruluna hitaben bir konuşma yapan Atalay; “Ülke olarak yoğun ve zor dönemlerden geçiyoruz. 15 Temmuz darbe sürecinde konfederasyon olarak darbecilere karşı dik duruşumuzu, on binlerce üyemizle ilk andan itibaren gösterdik. Ben bu süreçte TÜRK-İŞ bünyesinde yapılan tüm etkinliklere on binlerce üyesi ile katılan Türk Metal Sendikasına ve Başkanlar Kuruluna bir kez daha teşekkür ediyor, Türk Metal Sendikası Başkanlar Kurulunda alınan kararların ülkemize ve çalışma hayatımıza başarılar getirmesini diliyorum” dedi.

Başkanlar Kurulumuz dilek ve temennilerle sona erdi.