Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Şehir Mezarlığında Arife gününde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ‘Bizler İsmail’i kaybetmeden İbrahim olunamayacağını, kaynaşmadan kardeş olunamayacağını bilen medeniyetten geliyoruz’ dedi.


Uysal arife günü mezarlıktaki konuşmasında darbe girişimine tepki gösterdi.

 


Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi Basın Bürosundan gönderilen açıklama şu şekilde:

 

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Şehir Mezarlığında öğle namazına müteakip Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. İlçe Müftülüğüne bağlı hocalar tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu ve mezarlıklardaki yakınlarını ziyaret eden binlerce vatandaşla birlikte dualar edildi.

Şehir Mezarlığındaki mevlid programına, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile birlikte, AK Parti 22.ve23. dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago, Ayhan Atay ve Hüseyin Ağlar, belediye meclis üyeleri ile daire müdürleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 


BAŞKAN UYSAL: GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, burada halka seslendi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunun ortaya çıktığını belirten Uysal; “Kurban bayramınızı kutluyorum. Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden temenni ediyorum. Bizler İsmail’i kaybetmeden İbrahim olunamayacağını, kaynaşmadan kardeş olunamayacağını bilen medeniyetten geliyoruz. Mübarek Ramazan Bayramının hemen ardından 15 Temmuz gecesi hain bir kalkışma yaşadık. Yüce rabbim inşallah böyle karanlık günler, karanlık geceler bir daha bize göstermez. Ancak o geceden sonra bizim ülkemiz sizlerin de takip ettiği gibi çok daha güçlüyüz. Ekonomide bozulmadı, çalışmalarımızda bozulmadı. Hayat aynı şekilde devam ediyor. Demek ki, ne kadar güçlü bir ülkeyiz” dedi.

 


‘ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN’

Başkan Uysal, bu ülkede bir daha darbe olamayacağını belirterek; “O gece başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine onun dik duruşuyla bu kahraman Türk Milleti sokaklara, caddelere, meydanlara çıkarak darbeye hayır demiştir. Allah sizlerden razı olsun. Sizler olduğu müddetçe, bu kahraman Türk Milleti olduğu müddetçe, bu ülkede artık darbe olamaz. Çünkü bizler darbelerden çok çektik. Adnan Menderes’in acısı hala daha yüreklerimizi dağlamakta, pişmanlıklarını yaşamaktayız. Bu halk o gün yaşanan pişmanlıkları, acıları bir daha yaşamamak için 15 Temmuz gecesi tankların, uçakların, silahların, kurşunların önüne yattı.Demek ki bu halk artık darbelere karşı silik kalmayacak, yenik düşmeyecek. Bu millet bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirmediği gibi bundan sonra seçilmişleri bir daha yetirttirmeyecek ve bu millet artık darbelerden titremeyecek” diye konuştu.

 

“15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİNİ ÇOCUKLARINIZLA GEZİN”

15 Temmuz sürecini unutturmayacaklarını anlatan Başkan Hüseyin Uysal; “Bizlerde o günlerde hep şunu söyledik. 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız dedik. İlçemizde 27 gün sizlerle beraber demokrasi nöbeti tuttuk. Milli iradeye sahip çıktık. Sizlerin aracılığıyla, burada bulunanlar dahil nöbetlere gelen, gelemeyen herkesten Allah Razı olsun. Sizler olmasaydınız biz o demokrasi nöbetlerinde sabaha kadar o aşkla, o coşkuyla nöbetlerimizi tutamazdık. Bizim bu yüce halkımız, imanlı, inançlı halkımız vatan sağ olsun diyor. O günleri unutturmamak için kitapçıklar bastırdık, dergilerde bahsettik ama yetmez dedik. Abdi İpekçi Sergi Salonunu 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Şehitleri için Ereğli’deki nöbetleri de anlatan bir fotoğraf sergisi haline getirdik. Çocuklarınızla birlikte orayı ziyaret etmenizi istiyorum. 2 günde 5 bin kişi geldi. İnşallah okulların açık olduğu dönemde de burası açık kalacak. Her çocuk burayı görmeli, tanımalı. Çünkü gelecek nesillerde darbe girişimi kimsenin aklından geçmesin” şeklinde konuştu.

 

“15 TEMMUZ’DA İSTİKBAL SAVAŞI KAZANILDI”

Darbeci zihniyete tepki gösteren Başkan Uysal; “İnsanın aklı almıyor. Belli makama gelmiş insanlar, belli yaşa gelmiş profesörler, ülkesine karşı haince planlar peşinde ve bu vatanın insanlarına kurşun sıkıyor. Sizin üzerinizdeki elbisenize kadar, iç çamaşırınıza kadar, eğitiminize kadar, bu milletin yolu yapılmadı, köprüsü yapılmadı, maaşı az verildi, o paralardan alınan kesintilerle sizlere vatanı savunun, dünya teknolojisinden geri kalmayın diye vatan savunmasında alınan silahları o gece millete döndürdünüz. Böyle bir şeyi kabul edemiyorum. Bizim ülkemizi her zaman eğitimli insanlar yönetmiştir. Fatih Sultan Mehmet toplar dökülürken hesaplamalarını kendisi yapmıştır. Mustafa Kemal Atatürk muasır medeniyetleri hedef göstermiştir. Böylemi gideceğiz muasır medeniyetlere. Bir yerlerden emir alıp ta vatanımıza hainlik yaparak mı gideceğiz. Onun için bu millet Kurtuluş savaşında, topuyla, tüfeğiyle, halkıyla topyekun mücadele ederek kurtuluş savaşını kazanmıştır. 15 Temmuz gecesi de İstikbal savaşını kazanmıştır. Bunu da yüce Türk Milleti kazanmıştır. Sizlerle gurur duyuyorum” dedi.

 


“DARBENİN İZLERİNİ EREĞLİ’DEN SİLECEĞİZ”

Başkan Uysal; “Darbenin izlerini Ereğli’den kaldıracağız. Bizler gelecek nesiller için çalışıyoruz. Çocuklarımız için, yarınlarımız için çalışıyoruz diyoruz ve onun için darbenin de izlerini Ereğli’den sileceğiz. Çetin Apatay Bulvarının ismini Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Bulvarı olarak değiştirdik” diye konuştu.

Mezarlık hizmetlerini aksatmadan üstüne koyarak devam ettirdiklerini söyleyen Başkan Uysal; “57 mezarlıkta bakım, onarım, bayram hazırlıklarını yaptık. Sadece ilçe sınırlarımız değil, 3 belde 93 köy olmak üzere toplamda 200 bin nüfusa cenaze, morg ve diğer hizmetlerimiz devam etmektedir. Halkımızın Kurban Bayramını bir kez daha kutluyorum. Katılımların için teşekkür ediyorum” dedi.



Din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin ardından İlçe Müftüsü Recai Albayrak dua etti.

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Şehir mezarlığındaki yakınlarını ziyaret eden vatandaşlara, gül suyu ve lokum ikram edilirken Başkan Hüseyin Uysal, ayrıca gün içerisinde Gümüşhaneliler Mezarlığı, Kestaneci Mahallesi, Köseler Mahallesi ve Kışla Mahallesi mezarlığında düzenlenen Mevlid-Şerif programlarına katıldı.