Zonguldak’ta 2 yıl önce evinin yakınındaki çöp konteynırında boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunan 3 yaşındaki Sümeyye'nin davası, beraatle sonuçlandı.

Kozlu beldesinde, 23 Aralık 2008 tarihinde 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç’ın kaçırılarak öldürülmesiyle ilgili süren davadan beraat kararı çıktı. Soruşturma sürecinde Ferdane Cinkılıç’ın baskıya maruz bırakıldığı konusunda önemli ölçüde kuşkuya varıldığı belirtilen Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin karar duruşmasında, hüküm şu ifadelerle açıklandı: "Soruşturmanın aşırı derecede deneyimsizlik ve bilgisizlik içerisinde yürütüldüğünün bir gerçek olduğu, bütün bu gerçeklerin karşılaştırılmasında mahkememiz sadece bir küçük bebeğin boğazının kesilmek suretiyle öldürülmesi olayından anne sanık Ferdane Cinkılıç’ı sorumlu tutmasının ağır bir adli hataya neden olabileceği gibi bu sanığın yukarıda belirtilen nitelikteki ifadesi nedeniyle diğer sanık Cihan Bayram’ı mahkum edebilecek nitelikte olmadığının kesinliğe kavuştuğu ve mahkememizce sanıkların üzerlerine atılı bulunan nitelikli adam öldürme suçlarından bu düşüncelerle cezalandırılmaları için yeterli ve inandırıcı kanıt elde edilemediğinden ayrı ayrı beraatlerine ve olayın gerçek sanıklarının yakalanması amacıyla yeniden Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasına."

"BEN AİLEMİN SUÇU YOK DEMİŞTİM"
Adliye çıkışında gazetecilerin sorusunu cevaplandıran baba Ali Osman Cinkılıç, “Adalet yerini buldu, suçsuzlar aklandı. Ama çocuğumun katilinin bulunması için can çekişiyorum. Kıyıp onu öpemezdim bile. İki seneden beri kendime gelemedim. Ailemi kötü kadın ilan ettiniz. Ben ailemin suçu yok demiştim.” diye gözyaşı döktü.

ANNE YARGILANIYORDU
Olayın ardından şüpheli sıfatıyla İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen anne Ferdane Cinkılıç ile Cihan Bayram, 7 ay sonra çıkarıldıkları ilk mahkemece delil yetersizliğinden tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti. Kılıç Mahallesi'nde 23 Aralık 2008'de Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait tek katlı lojmanda, uyuduğu sırada pencereden kaçırılan ve bir süre sonra mahallede bir çöp konteynerinin yakınındaki çuvalda cesedi bulunan 3 yaşındaki Sümeyye’nin katil zanlısı oldukları iddiasıyla cezaevinde tutuklu bulunan anne Ferdane Cinkılıç (38) ile çocuğun kaçırılmasında iş birliği yaptığı iddia edilen komşusu Cihan Bayram, geçen temmuz ayında görülen ilk mahkemece, suçla ilgili yeterli delil bulunamadığı için tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti.