Karadeniz Ereğli’de iki kardeşi silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık 22 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün gerçekleştirilen duruşmada mahkeme heyeti katil zanlısı Ersin Aydoğan’ı suçlu bularak 22 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Tutuklu zanlı Ersin Aydoğan ile tutuksuz sanıklar ve avukatlarının katıldığı duruşmada konuşan Aydoğan, savunmak amacıyla ateş ettiğini ve kimseyi öldürme kastının bulunmadığını söyledi.

Olaydan üzüntü duyduğunu ifade eden Aydoğan, “Atalay ve Atakan Keleş’in de içinde olduğu 10 -12 kişinin bir anda sopalarla saldırısına maruz kaldım. Orada yere düştüm. O ara dışarıdan silah sesi geldi. Silah sesini duyunca üzerimde bulunan tabancayı korktuğum için çıkarıp havaya ateş ettim ama darbe yediğim için nereye ateş ettiğimi görmedim. Yalnız Atalay’ın ‘yandım’ diyerek dışarı çıktığını gördüm. Zaten bana vurduktan sonra da abime doğru yönelmişti ve ona doğru vuruyorlardı. Silahı ateşlenince dışarı kaçtılar. Dışarıda birisi kapının yanında çömelmiş vaziyette duruyordu ve elinde silah vardı. Ben de o tarafa doğru korkuyla ateş edince kapıdaki kişinin yerden yükselerek düştüğünü gördüm. Dışarı çıktığımda Atalay’ın yerde yattığını görünce polise ve ambulansa haber verdik. Bu olayların bu noktaya gelmesinden dolayı üzgünüm”

Olaya karıştığı iddiasıyla H.A.’ya 8 ay 10 gün, Ö, Ö, E, C, B ve E.E.’na 1 yıl sekizer ay hapis cezası veren heyet, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

 

(Haber Merkezi)