Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısını Halil Posbıyık Başkanlığında Belediye Nikah Salonunda gerçekleştirdi. Posbıyık yeni pazaryeri projesine ilişkin de bilgiler verdi.

 

Mart ayında yapılacak toplantıyla meclisin çalışmalarını tamamlayacağını ifade eden Posbıyık, “Şubat ayı toplantısını yapıyoruz. Zaman su gibi akıp gidiyor. Beş yıl önce hep beraber göreve başladık. Önümüzde tek bir meclis toplantısı kaldı. Beş yıllık görevimizi Mart toplantısıyla tamamlamış olacağız” dedi.

 

Gündemde yer alan Mezarlıklar Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet cenaze nakil hizmet aracı alımı, belediye personeline 2014 yılı fazla çalışma yaptırılması, Balı Mahallesi ve Sarıkorkmaz Mahallesi’nde imar yolu kaydırılması ve mezarlık alanı imar tadilatlarına ait komisyon raporu, ilçenin çeşitli mahallelerinde mülkiyeti belediyeye ait yoldan ihdas parsellerin satış ve takasına ait komisyon raporları meclis üyelerinin onayına sunularak kabul edildi.

 

"DAVALARDAN VAZGEÇECEĞİZ"

Posbıyık toplantının sonunda ise yeni Pazar yeri çalışmalarına ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Pazar yerine ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Yarın itibariyle pazaryerinde iş yeri bulunan kiracıların her birine birer yazı göndereceğiz. Onlardan yeni işyerlerine nakil dilekçeleri talep edeceğiz. Binanın yasal yönden Temmuz ayında biteceğini tahmin ediyoruz. Resmi olarak bize devredilen sonra oradaki kiracılarımızı asli yerlerine taşıyacağız. Bu dilekçeleri aldıktan sonra biz belediye olarak tahliye davalarından vaz geçeceğiz, onlarda iptal davalarından vazgeçecekler. Bu yazının içinde tüm bu hususlar var. Pazaryeri çalışmamız gayet iyi bir noktada devam ediyor. Meclis üyesi arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum”