Ekin Yazın Dostları etkinliklerine devam ediyor. Her ay bir kitap okuyarak, kitabın yazarını da Ereğli’ye davet eden Ekin Yazın Dostları’nın bu ay ki konuğu Aysel Kılıç Karslı. Yazar Karslı 7 Nisan 2018 Cumartesi günü Karadeniz Ereğli’de olacak. Keleşler Otel’de saat 15.00’de de Ekin Yazın Dostlarının konuğu olacak. Ekin Yazın Dostları, Yazarın “VARTANUŞ'UN ALİ'Sİ” isimli kitabıyla ilgili görüşlerini paylaşıp, sorular yöneltebilecek.



AYSEL KILIÇ KARSLI KİMDİR?

Arguvan Karahüyük köyünden  Aysel Kılıç Karslı 1963 yılında Ali ve Güldane Kılıç çiftinin, dokuz çocuğundan sekizincisi olarak Malatya’da doğdu.

İlk ve ortaokulu Malatya’da, koleji Elazığ’da, yüksekokulu Eskişehir’de okudu. Yurdumuzun altı ilinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda ve YÖK’te görev yaptıktan sonra emekli oldu. Halen özel sektörde çalışmayı sürdürüyor.

Sazın elden ele, türkü ve şiirlerin dilden dile dolaştığı evlerinde; babası, Öğretmen Şair Ali Kılıç’tan ve ağabeyi Dr. Hasan Basri Kılıç’tan etkilenerek ilham dağarcığını zenginleştirdi. Kendini ifade etmenin ya da derdini dökmenin bir yolu olarak gördüğü kalemini, elinden hiç düşürmedi.

Şiirlerinde; ‘Aysel’, ‘Kılıç Aysel’ ve ‘Kılıç’ mahlaslarını kullanan Aysel Kılıç Karslı, evli; Ali Kemal ve Canan’ın annesi olup Ankara’da yaşamaktadır.