Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından Nevruz Bayramı etkinliği düzenlendi.

Fakültenin Konferans Salonunda gerçekleştirilen ilk etkinlikte Ereğli Eğitim Fakültesi Görevlisi Yrd.Doç.Dr.Oğuzhan Karadeniz, nevruzun dünü ve bugünü konulu sunum gerçekleştirdi. Nevruz'un Kafkaslar, Ortadoğu, Balkanlar, Anadolu ve Adriyatik'e kadar geniş bir coğrafyada yüzyıllardır, renk, ırk, din ve etnik köken ayrımı gözetmeksizin inançlar ile birlikte kutlandığını söyleyen Karadeniz, her ulusun kendi kültür değerleri ile özdeşleşerek sembolleşen baharın gelişinin tabiatın yeniden dirilişinin simgesi olarak kutlandığını açıkladı.

Karadeniz konuşmasında şunları söyledi:

''Asırlardan beri kutladığımız bu değerimize sahip çıkmak özüne uygun olarak yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak en büyük görevimizdir. Nevruzun insanlığa, sevgi, barış, kardeşlik ve umut getirmesini temenni ediyoruz. Yakılan nevruz ateşleriyle kini, nefreti, açlığı, sefaleti yakmak ülkemizde ve tüm dünyada barışa bayrak açmak dileğiyle hepinizin bayramını kutluyor ve güzellikler getirmesini diliyorum

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz'e plaket takdim etmesinin ardından okul öğrencileri tarafından konferans salonunda konser verildi.

Fakülte önünde Kaymakam İbrahim Çay, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Rıfkı Henden, Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal tarafından yakılan nevruz ateşinin ardından protokol üyeleri ateşin üzerinden atladı. Davul zurna ve köçek eşliğinde öğrenciler nevruz coşkusunu yaşarken etkinlik halk oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi.

Yazıcıoğlu Şirketler Grubu Başkan Vekili İrfan Yazıcıoğlu da nevruz etkinliklerine katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Yazıcıoğlu nevruz ateşinden atladı.