Kdz.Ereğli Belediyesi’nin Ramazan Ayı davulcularına çalışma kartı şartı getirdiği açıklandı. Kartsız davulcuların bahşiş toplamasının yasak olduğu bildirildi.

Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, 31 mahallede Ramazan ayı boyunca görev alacak 47 davulcuya çalışma izni verdiklerini kaydederken, “Ramazan ayına yakışan şekilde belli bir düzen içerisinde çalışmaları için belediye olarak gerekli tebliğleri çalışma izni verdiğimiz davulcularımıza yaptık. Davulcularımız, mahallelerimizin büyüklüğüne göre gece saat 01 ila 03 arasında çalacaklar” dedi.

Belediyenin açıklaması şöyle:

KARTI OLMAYAN ÜCRET TOPLAYAMAZ

Dursun, çalışma izni kartı olmayan davulculara her hangi bir ücret yada bahşiş ödenmemesi konusunda vatandaşları uyararak; “Geçtiğimiz yıllardan da biliyoruz ki, bazı uyanıklar Ramazan ayının ortasında ve sonunda evleri dolaşarak ‘ben Ramazan Davulcusuyum’ diyerek vatandaşlarımızı istismar ediyorlar. Bunun için artık her bir Ramazan Davulcusuna resimli kart verdik. Kartı olmayan davulcular para yada bahşiş toplayamaz. Bu konuda halkımızı dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi.