Alaplı’da bu yıl 3. düzenlenen Kabotaj ve Denizcilik Bayramı sönük geçti.
Bu yıl Alaplı Kaymakamlığı tarafından organize edilen Kabotaj ve Denizcilik Bayramı Alaplı Balıkçı barınağında çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Hükümet Konağı önünde başlayıp Balıkçı barınağında sona eren kortej yürüyüşü ardından Balıkçı Barınağında halat çekme, yüzme ve yağlı direk yarışması düzenlendi.  Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Balıkçı barınağını hizmete girmesiyle birlikte İlçemizde kutlanmaya başladığını belirterek, Denizcilik ve Kabotaj Bayramına Alaplı halkını daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini söyledi.
Konuşmaların ardından, 50 ve 100 metre yüzme yarışmaları düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan halat çekme yarışmasını Kılçak Köyü gençleri kazandı.  Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibi sunduğu gösterinin ardından yağlı direk yarışmasına geçildi. Davul zurna eşliğinde gres yağlı direğin uçundaki Türk Bayrağını almaya çalışan gençler birer, birer denize düşerken uzun uğraşlar sonucunda yağlı direğin uçundaki Türk Bayrağına ulaşan Cihat Yaman oldu. Yarışmaların sonunda yağlı direk yarışmasını kazanan Cihat Yaman kupa ve 500 Lira para ödülü verildi.