Evrensel gazetesinin kuruluşunun 25. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Zonguldak’ta Dayanışma Kahvaltısı yapılacak. Evrensel okurları tarafından 21 Aralık 2019 Cumartesi günü 10.00-12.00 saatleri arasında Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Lokalinde (Alt Cemiyet) yapılacak Dayanışma Kahvaltısı’na Evrensel'in Çevre Muhabiri Özer Akdemir de katılacak.

Basın İlan Kurumu’nun (BİK) ilan ve reklam cezasıyla Evrensel’in mali bir kuşatmaya alındığını belirten Evrensel okurları tarafından yapılan açıklamada, ”Çeyrek asırlık yayın hayatı boyunca kadın, gençlik, kitap eki, il ve ilçe ekleri, pazar sayfaları ve internet sitesiyle hayatı iyiden, güzelden yana dönüştürmeye dönük çabaların kürsüsü olan ve 25 yıldır her türlü baskıya karşı işçilerin, emekçilerin mücadelesi ile yoluna devam eden Evrensel gazetesi ile Zonguldak’ta Dayanışma Kahvaltısı yapılacaktır. Muhalif haberlere yer veren, iktidarı eleştiren yayın organları baskı altına alınıyor. Basın İlan Kurulu’nun,  iktidarı eleştiren haber ve yorumlara yer veren 'haber başlıkları' gerekçesiyle Evrense’in ilan ve reklam akışını durdurduğu bu günlerde dayanışmanız Evrensel'e güç katacaktır.” denildi.

Özer Akdemir, Zonguldak Çevre Koruma Derneği’nin 21 Aralık Cumartesi günü saat 12.30’da Maden Mühendisleri Odası Lokalinde düzenleyeceği Türkiye'de Çevre Mücadelesi’ konulu söyleşiye de katılacak.

ÖZER AKDEMİR KİMDİR?

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olan Özer Akdemir, gazeteciliğe 1998 yılında Evrensel gazetesi Zonguldak muhabiri olarak başladı.  Evrensel'in İzmir Temsilciliği'nin yanı sıra Çevre Muhabiri olarak görev yapan Akdemir'in, "Anadolu'nun 'Altın'daki Tehlike/Kışladağ'a Ağıt", "Kuyudaki Taş/Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği" ve "Doğa ve Direniş Öyküleri" adlı kitapları yayınlandı. Özer Akdemir, Efemçukuru Altın madenine karşı direnen tek köylü olan keçi çobanı Ahmet Karaçam’ın yaşamını ve mücadelesini konu edinen “Yalnız Efe” belgeselinin yönetmeliğini Sevgi Halime Özçelik ile birlikte yaptı.