12 Yaşında kas erimesi rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen Berk Turan'ın hayalini Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi gerçekleştirdi. Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Şentürk, ilçe de 100'e yakın tekerlekli sandalye bekleyen engelli vatandaş bulunduğunu belirterek, Haziran ayına kadar bu hedefimize ulaşmak istiyoruz dedi.

Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi sosyal projelere desteğini tüm hızıyla sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde çeşitli okullarda yardımlarda bulunan Sendika, Kepez İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Berk Turan'ın hayalini akülü tekerlekli sandalye desteği sağlayarak gerçekleştirdi. Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği'nde gerçekleştirilen törene Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve Yönetim Kurulu, Doktor Recep Erdoğan, Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk katıldı.

100 ENGELLİ AKÜLÜ

SANDALYEYE KAVUŞACAK

Şentürk yaptığı konuşmasında, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesinin katkıları ile bir engelliyi daha yatağa bağımlı olmaktan kurtarıp, özgürlüğüne kavuşturmuş durumdayız. Kardeşimiz okula gidiyor ve yürüme imkanı olmayan bir kardeşimiz. Bu kardeşimize akülü araba alan Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi'ne, Erdemir Genel Müdürlüğüne, işçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bizler geçtiğimiz yılda Kaymakam İbrahim Çay'ın desteği ile kampanya açtık o zamanda 30'a yakın engelliyi akülü tekerlekli sandalye sahibi yaptık. Dernek olarak hedefimiz 100 civarında yürüme imkanı olmayan akülü tekerlekli sandalye bekleyen arkadaşımızı bu yılın Haziran ayına kadar tamamlamak istiyoruz dedi.

GÜZEL GÜNLER YAŞAR

Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'da, fiziksel engelli Berk Turan'a akülü tekerlekli sandalye aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, İnşallah bundan sonra güzel günler yaşar. Kaymakamımız bu konuda vesile oldu, yönlendirdi. Kaymakam İbrahim Çay'a da teşekkür ediyorum sözleri ile konuştu.

HER ALANDA DESTEK

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'da, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi'nin her alanda destek verdiğini vurgulayarak başladığı konuşmasında, Eğitime renk katalım kampanyasında 10-15 civarında okulumuzu yeni baştan dizayn ettiler. Sendikamıza, işçilerimize şükranlarımı sunuyorum dedi.