CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, AKP'li Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve AKP Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu'nu sert bir dille eleştirdi. Köktürk, geçtiğimiz günlerde AKP'nin düzenlendiği bir toplantıda, CHP'ye yönelik sözlü saldırı yapıldığını belirterek, "AKP Çaycuma İlçe Teşkilatı sorun mu çözüyor, dedikodu mu üretiyor?" diye sordu.
İlçe Başkanı Köktürk, yazılı açıklamasında şunları söyledi;

"ÇİKLET GİBİ ÇİĞNİYORLAR"
"Zonguldak insanı işsizlik ve aşsızlığın pençesine bırakıldı. İş ve aş umudunu Zonguldak'ta çözemeyen vatandaşlarımız çareyi başka illere göç etmekte buldu. Zonguldak esnafı işyerlerine gelen icra takiplerinden yoruldu, kimisi iflas etti, kimisi iflasın eşiğinde can çekişiyor. Emeklilerimiz ise açlık sınırının altında maaş alıyor. Akaryakıta, üniversite harçlarına, yurt ücretlerine yüzde 200 oranında zam yapan AKP iktidarı, emekli maaşına 5 ile 11 TL arasında zam yaptı ve onları banka kredilerine ve açlığa mahkum etti. AKP iktidarının adaletsizce uyguladığı teşvik paketi nedeni ile Düzce ve Bartın illerine sağlanan teşvik Zonguldak'a verilmediği için Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere yatırımcılardan ve yatırımlardan nasibimizi alamadığımız ortada. AKP iktidarı döneminde; 880 dönüm kullanılabilir alana sahip olan Çaycuma Ticari ve İdari Bilimler Fakültesi küme düşürülüp MYO haline dönüştürüldü. AKP iktidarı döneminde; Filyos Vadi Projesi, AKP milletvekillerinin ağzında bayatlamayan çiklet gibi çiğnendi. Bir AKP'li vekil gelmiş Reno fabrikasını kurmuş, diğer AKP'li vekil Pejo fabrikasını kurmuş, bir başkası Sarsılmaz Silah Sanayi'ni getirmiş. 2003 yılından itibaren, AKP ilçe başkanları ve AKP milletvekilleri Filyos Nehrini kanal içine alıyorlar. Kanalın sağında ve solunda kalan geniş arazileri bir gün bir firmaya diğer gün başka bir firmaya yatırım amaçlı tahsis etmekte ve bölgenin işsizlik ve göç problemini de ortadan kaldırıyorlar."

"DEDİKODU ÜRETİYORLAR"
"AKP'li Çaycuma Belediye başkanı ise görevde olduğu süre içinde, ilçenin taşınmazlarını tek tek sattığı halde aynı zamanda belediyenin borcunu inanılmaz derecede artırdı. Belediye Başkanı Mithat Gülşen, CHP'nin ve sivil toplum kuruluşlarının uyarılarını dikkate almayıp, ilçenin girişine çöp transfer istasyonunun yapılmasını dayattı. Tesisin yapımı için harcanan 200 bin liradan sonra aklı başına geldi, Çaycuma'ya yaptığı kötülükten dönmek için valilikte 'U' dönüşü yapmaya çalıştı, fakat Vali Erdal Ata'nın tesisin yapımı aşamasında Mithat Gülşen'in yerin gösterilmesinden tutun da tesise geçici ruhsat verilmesine kadar işin içinde olduğunu hatırlatması üzerine yelkenleri suya indirdi. İktidarı döneminde bölgeye bir tesis veya yatırım yapılmadığı ortada iken, yaşanan son sel felaketinin ardından, AKP Çaycuma İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, AKP belediye başkanları ve AKP ilçe başkanı, medyaya yansıdığı kadarı ile sel felaketinde zarar görenlerin dertlerine çözüm aramak yerine toplantıda dedikodu ürettikleri ortaya çıktı."

"CHP'YE SALDIRIYORLAR"
"Cumhuriyet Halk Partisi Çaycuma İlçe Teşkilatı, İl Genel Meclis Üyeleri, CHP Zonguldak Milletvekilleri yaşanan sel felaketinin hemen ardından, Gökçebey İlçemiz, Nebioğlu beldemiz ve Karapınar beldemizde gerekli inceleme ve ziyaretleri yapmışlar konuyu CHP Genel Merkezi'ne bildirmişlerdir. CHP Genel Merkezi yaşanan sel felaketi nedeni ile, MYK Üyesi Bartın Milletvekili Sayın A.Rıza Yalçınkaya'yı, hemen ardından da MYK Üyesi Samsun Milletvekili Sayın Suat Binici ile Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Hikmet Erenkaya'yı bölgemize gönderdi. PM Üyesi Zonguldak Milletvekili Sayın A.İhsan Köktürk ve Zonguldak Milletvekili Sayın Ali Koçal eşliğinde gerekli inceleme ve tespitler yapılmış bölgenin afet kapsamına alınması ve zarar gören vatandaşlarımızın acilen zararlarının karşılanması yönünde AKP iktidarına açık çağrı yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin basında yer bulması ve konuyu hassas bir şekilde takip etmesi, icraat makamında olup ta selden zarar görenlere hikayeden başka bir şey anlatmayan bazı AKP'li belediye başkanlarının zoruna gitti. Bu İktidarın ilçe başkanları ve belediye başkanları yapamadıklarını anlatmak yerine basına ve CHP'ye saldırarak selin zararlarını ortadan kaldıracaklarını mı zannediyorlar? Çaycuma Belediye Başkanı ise yapılan toplantıda her zamanki üslup zafiyeti içinde, CHP'ye saldırarak 'gazeteye çıkacaklarına 5-10 ekmek getirselerdi' demiş. Ben şimdi Sayın Mithat Gülşen'e soruyorum; ÇTSO, Çaycuma Esnaf Odası, Çaycuma Kızılay Şubesi selzedelerin yiyeceğini karşıladı. CHP Çaycuma Belediye Meclis Üyesi Sayın Onur Yiğit, bir buçuk litrelik bir kamyon suyu (3.000 Adet) selzedelere gönderdi. Peki sen Mithat Gülşen olarak ne yaptın? Kızılay'ın dağıttığı karavananın başında vatandaşlara dağıtılan yiyecekleri seyrederek maddi-manevi yardım mı yaptığını zannediyor? Yaşanan sel felaketinin ardından Nebioğlu Belediyesi'nin itfaiye aracı ve vidanjörünün Karapınar beldesinde kullanılmasından daha öte bir icraat yaptın da bizim mi haberimiz olmadı? AKP Çaycuma İlçe Başkanı Sayın Ahmet Çolakoğlu ise, ilçemizde sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerini yok saydı, bu sorunu dile getirenleri yalancı konumuna soktu. Yaşanan sorunları çözmek yerine yok saymak, vatandaşı azarlamak, vatandaşı yalancılıkla suçlamak, olmayacak işleri olacak gibi göstermek AKP iktidar yöneticilerinde olduğu gibi AKP Çaycuma İlçe yöneticilerinin de karakteristik özelliğini oluşturduğu görüldü."

"AKP'LİLER ÇAĞRILDI,
CHP'LİLER ÇAĞRILMADI"
"Havaalanının açılıp faaliyete geçmesi konusunda her türlü destek ve görüşü sunan CHP Çaycuma İlçe Teşkilatı, CHP'li belediye başkanları, CHP milletvekilleri, yapılan açılış töreninde yok sayıldı. Çaycuma ilçesinden seçilen CHP PM Üyesi Zonguldak Milletvekili A.İhsan Köktürk açılışa davet edilmediğini ve bu konudaki sitemini iletince kendisine, 'belediyeden anons yapıldı, kimse davet edilmedi, anonsu duyan geldi' denildi. Havaalanı açılışında gördük ki, AKP milletvekillerinin kulakları çok sivri imiş ki, Çaycuma'da yapılan anonsu Ereğli'den duyan AKP Milletvekili Sayın Fazlı Erdoğan, Kilimli'den duyan AKP Milletvekili Sayın Polat Türkmen ve Bartın'dan duyup gelen AKP Milletvekili Sayın Yılmaz Tunç açılışta gülücük dağıtıyorlardı. Ayrıca Havaalanı içerisinde ilgili ilgisiz yüzlerce insan var iken, Havaalanın da hissedarı olan ÇTSO'nun Başkanı Rıfat Sarsık davetiye listesinde adın yok denilerek içeriye alınmak istenmedi. Çaycuma Belediye Başkanı Sayın Mithat Gülşen'in havaalanı havarisi kesildiğini gördükçe, riyakarlığın bu kadarına da pes demek gerekiyor. Daha iki yıl önce kendisine ait havaalanı hissesini satabilmek için kapı kapı dolaşan, hatta, 'hissemi satın alıverin' diye ÇTSO'ya dilekçe yazan kendisi değilmiş gibi davranıyor. Havaalanı konusunda ne kadar inançla çalıştığını ve muhalefete rağmen bunu başardıkları yalanını pompalamaya çalışıyorlar. Sayın Mithat Gülşen ve Sayın Ahmet Çolakoğlu, havaalanı konusunda CHP Çaycuma İlçe Teşkilatı'nın bir tek olumsuz beyanatını ortaya koyabilirler mi?"

"AFET BÖLGESİ İÇİN DESTEK VERİRİZ"
"Cumhuriyet Halk Partisi Çaycuma İlçe Teşkilatı olarak sürekli tevazu içinde ve yapıcı olmaya çalıştıkça, AKP yöneticilerinin çözüm yerine dedikodu ürettiklerini, basına ve CHP'ye saldırdıklarını gözlemliyoruzz. AKP'nin son toplantısında basına yansıyan dedikodular bizi üzdü. AKP Çaycuma İlçe Başkanı ve AKP'den seçilen Belediye Başkanlarına tavsiyemiz Çaycuma'da toplanıp dedikodu yapacaklarına, Ankara'ya gidip selden zarar gören vatandaşlarımız için bakanlara ve bölgeye önem göstermeyen AKP milletvekillerine konunun hassasiyetini anlatmaları ve bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi için çalışmalarını, CHP'den destek istemeleri halinde, İlçe Teşkilatımız, İl Genel Meclisi Üyelerimiz ve CHP Milletvekillerimizle sonuna kadar yardıma hazır olduğumuzu belirtiyoruz. CHP Çaycuma İlçe Teşkilatı olarak; görüşlerimizi tüm Zonguldak kamuoyuna saygı ile sunarken, bölgemizdeki sorunların ve yaşanan sel felaketinin takipçisi olacağımızı da önemle duyururuz."