Erdemirspor Genel Menajeri Ömer Erdinç, Erdemir Basın Halkla İlişkiler Şefi Noyan Keskin, Erdemirspor Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Ahmet Çakı düzenledikleri ortak basın toplantısı ile çalışmaları hakkında bilgiler verirken gündemde yeralan konulara da açıklık getirdiler.

 

HABERLER ASILSIZ

 

Erdemirspor Genel Menajeri Ömer Erdinç, bazı basın yayın organlarında ve köşe yazılarında Erdemirspor Kulübünün kapatılacağı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi. Erdemir'den işten ayrılan kişilerin gazetelerde köşe yazarak ya da yazı göndererek öç almaya çalıştıklarını vurgulayan Erdinç, Kdz.Ereğli halkı ile bütünleşme hedefinde olduklarını söyledi. Ekonomik krizin en çok çelik sektörünü etkilediğini dile getiren Erdinç, birkaç dala yatırım yapmak yerine kurumun basketbol takımına yöneldiğini ve basketbola yatırım yaptığını açıkladı. Erdinç, “Erdemirspor gerçektende büyük bir camiadır. Camiadan emekli olup ayrılanlar oldu, kırgın ayrılanlar da olmuştur Erdemirspor’u hazmedemeyenler basına gönderdikleri yazılarla hırslarını almaya çalışıyorlar. Erdemirspor’un kapanması gibi bir şey söz konusu değildir, bunun kararını tamamen genel kurul verebilir. Yine Erdemirspor tüm maçlarını kazanmak için sahaya çıkar, bunun için mücadele eder. Bu tür çıkan açıklamalar yazılar mesnetsiz ve dayanağı olmayan yazılardır. Erdemir Erkek Basketbol takımımız yaygın basında övgü ile bahsediliyor, spor programlarında maçların canlı anlatımı sırasında yorumcular tarafından da övgüler aktarılırken yerel basında eleştirilmemiz bizi üzüyor. OYAK’ın spora bakışını son derece olumlu buluyoruz. Erdemir Erkek Basketbol takımının bütçesi yayın gelirleri, iddia’da maçlarımız oluyor, (İddia’dan gelen galibiyet 30 mağlubiyet 20 bin TL) Beko ana sponsor olduğu için kulüplere destek oluyor buradan gelen paralarla zaten yüzde 50’sinden fazlası ile bütçe oluşturuyoruz. Erdemir Stadında kapalı ve açık futbol sahasımız var, seyirci hasılatları, yenilenen eski Erdemir Bağlık Gazinosu gibi tesislerden gelir elde ediyoruz. Kulübe gelir getirici çalışmalarımız var örneğin kapalı spor salonuna reklam alma, formalara reklam alma gibi. Kulübün ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durmasını istiyoruz. Bunun için de gelir getirici çalışmalarımız var. Salon ve forma ile canlı yayınlarda takıma sponsor firmaya sağlanan reklam gelirlerini artırmayı düşünüyoruz. Erdemirspor’u daha çok kendi yağı ile kavrulan, ekonomik bağımsızlığına ulaşmış kulüp haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Erdemirspor basketbol takımı baş antrenörü Ahmet Çakı, konuşmasına Ereğli'de olmaktan ve Erdemir'in bir parçası olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Yerel basına önem verdiklerini söyleyen Çakı, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Çakı son saniyelerde maçların kaybedilmesine yönelik soruya içtenlikle yanıt verdi. Bazı maçları kendi hataları nedeniyle kaybettiklerini, bazı maçları ise hakem hataları nedeniyle kaybettikleri yorumunu getirdi.

 

TAKIMIN OYUNUNDAN MEMNUNUM

 

Takımın ligde bulunduğu yer ve oyuncuların ortaya koyduğu performansı da beğendiğini kaydeden Çakı, oyunculardan Darlon Johnson’ un kadro dışı bıraktıklarını söyledi. Çakı konuya ilişkin konuşmasında“Geçtiğimiz yıl her ne kadar başarılı olduysak da, takımın bir iki oyuncu üzerinde yoğunlaşması beni memnun etmiyor. Bu yıl daha çok takım oyununa yönelik ekip oluşturduk. Yabancı oyuncu alırken de bunu ön planda tuttuk. Bu amaçla daha çok Türk oyunculara ağırlık vermeyi uygun gördüm. Bunun için de Erkan, Altan ve Hakan gibi isimlerle birlikte Melih Yıldız’ı ön plana çıkardım. Türkiye’de, Türk oyuncuların ön planda olduğu takımlardan birisiyiz. Bunun, takımımız için büyük avantaj olduğunu düşünüyorum. Türk basketboluna verdiğimiz katkı ve aldığımız oyuncuların burada değer kazanması önemliydi. Bugün, bir çok yerle oyuncunun gelmek istediği takım haline geldik.

3 YABANCI HEDEFİ

Erdemirspor antrenörü Ahmet Çakı, ligi başlarken 3 yabanı oyuncu hedeflediklerini dile getirerek, “Transfer ettiğimiz yabancılardan Thomas ve Barbour’dan da inişli, çıkışlı olsa da istediğimiz performansı alıyoruz. Ancak, Thomas’tan pek memnun kalmadım. Özellikle önceki haftalarda oynadığımız Galatasaray Cafe Crown maçı sırasındaki davranışı nedeniyle, yönetim kurulu ile de görüşerek Thomas’ı kadro dışı bıraktık. Ardından da yollarımızı ayırdık. Şimdi yeni bir yabancı oyuncu arayışına girdik. Alacağımız yabancı oyuncunun uzun olmasına önem veriyoruz. Takımın oynadığı basketbola baktığımızda, üçüncü yılımda olduğum Ereğli’de en iyi basketbolu oynayan takım konumunda. Oynanan basketbolun kalitesi, müdafaa yönü ve hücumla bağlantılı olması bence göze hoş gelen ve basketbolun takip eden insanların da anlayabileceği gibi kaliteli basketbol oynuyoruz. Bunu skora daha fazla yansıtabilmek için de elimizden geleni yapacağız. Ligde kalan 14 karşılaşmada alabildiğimiz kadar galibiyet alarak ligi üst sıralarda tamamlamayı hedefliyoruz.”

TELEFONLARIMIZ 24 SAAT AÇIK

 

Erdemir Basın Şefi Noyan Keskin de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Erdemir Basın Şefliği görevine atanmasının kendisi için ayrı mutluluk olduğunu dile getirdiği konuşmasında, “basın mensubu arkadaşlarımızın doğru bilgiyi kaynağından alabilmesi için her türlü çabayı göstereceğiz. Telefonlarımız 24 saat açık olacak” dedi.