Alaplı son bir haftadır etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Alaplı çayında taşma meydana geldi. Kapalı pazaryeri yolu çayın taşması sonucu kapanırken çay içinde oluşan adacıklardan kopan ağaç parçaları Fatih ve Alaplı köprüsü ayaklarını tıkadı.

Sel nedeniyle bölgede incelemelerde bulunan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, defalarca Devlet Su İşlerini Alaplı çayını temizlenmesi için uyardıklarını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi.

Çayın temizlenmediğini bu yüzde Kapalı pazaryeri yolu çayın taşması sonucu sular altında kaldığını ifade eden Tekin, “Kapalı pazaryeri yolu Alaplı çayının taşması sonucu kapandı. Ayrıca o bölgede bazı işyerlerini su bastı. Ekiplerimiz o bölgede yoğun bir çalışma yürütüyor. DSİ’yi çayın 2 kilometrelik bölümün bir an önce temizlenmesi için defalarca uyardık. Çayın içinde birçok adacıklar oluştu. Üzerinde ağaçlar büyüdü. Aşırı yağış ve suyun yükselmesiyle adacıklardan kopan ağaçlar köprünü ayaklarını tıkayarak suyun akışını engelledi. İş makinelerimiz köprü ayaklarındaki ağaçları temizlemek için seferber oldular. 4 yıldır Alaplı çayında hiçbir çalışma olmuyor. Çayın bir an önce temizlenmesi lazım. Allah korusun sağanak yağmur şiddetini iyice arttırsaydı. Su İlçe merkezindeki köprünün üzerine çıkacaktı’ dedi.

(Haber: Cem Sürmeneli)