Kdz.Ereğli'de yüzlerce yıldır keten liflerinden üretilen ve el dokumasının en önemli örnekleri arasında yer alan elpek bezinden hazırlanan giysiler defile ile sergilendi.

Ereğli'de emekli öğretmen Nurcan Yavuz Değer tarafından tasarlanan ilçedeki Bülent Ecevit Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin yanı sıra engelli vatandaşların manken olduğu defile ilgi gördü.

Değer, Tatoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmasında, Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği ile işbirliği içerisinde elpek bezi kullanılarak hazırlanan giysileri gelecek kuşaklara tanıtmak istediklerini söyledi.

Yaşamı boyunca el sanatlarının her dalına gönül verdiğini anlatan Değer, "Onları yaşatmak ve yaygınlaştırmaktı hedefim.  Çalışmalarım arasında elpek bezine hem giyside hem ev tekstilinde yer verdim. Emekli olmaya karar verdiğimde de çalışmalarıma kursiyerlerimle devam ettim ve bunları Ereğli halkına sunmaya karar verdim.  Bunun da Fiziksel Engelliler Derneği adına olması beni daha çok sevindirdi" dedi.

Gazi Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Prof.Dr.Aysen Soysaldı da yaptığı konuşmada elpek bezi denildiğinde Ereğli ilçesinin akıllara geldiğini, tarihsel bir değer olan elpek bezine sahip çıkılarak yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Defilede en çok ilgiyi ilçede görev yapan Uzman Çavuş Serkan Döner'in 3,5 yaşındaki kızı Zeynep Döner çekti. Elpek bezinden hazırlanan kıyafetleri giyen Zeynep Döner, sempatik hareketleri ile katılımcıların alkışını aldı.

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk tarafından Değer ve Soysaldı'ya katkılarından ötürü plaket verdi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)