Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, defne yaprağının üretilerek ekonomiye kazandırılması için çalışma yürüttüklerini bildirdi.
Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Orman Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen, defne üretimi istişare toplantısında konuşan Beyazlı, bölgede yoğun olarak bulunan defne yaprağı üretimini en üst seviyeye çıkarmak istediklerini söyledi.
Defne üretiminin, orman köylülerine ek geçim kaynağı oluşturduğunu kaydeden Beyazlı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Defne sürgünü üretiminde karşılaşılan sorunlar ile defne yaprağı tedarikçileri işleme ve kurutma tesisleri yetkililerinin talep ve önerilerini dinlemek, alınması gerekli önlemleri alarak üretiminin azami seviyeye çıkarılması için çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza karşı hangi iş olursa olsun, şeffaflık, samimiyetten ve dürüstlükten taviz vermeyeceğiz. Anadolu insanı vakurluğuna yakışır hareket ederek kimin ne dediğine değil ne demek istediğine bakacağız ve ortak akılla hareket ederek defne üretimini arttırarak ülkemize faydalı olacağız"
Toplantıya Bölge Müdür Yardımcılarının yanı sıra Bartın, Zonguldak ve Ereğli İşletme Müdürlükleri yöneticileri katıldı.