Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğümüzde defne üretimine büyük önem vermeyi sürdürdüğünü açıkladı.  Bir tarafta Bartın, Kdz. Ereğli ve Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğüne ait sahalarda defne envanter ve planlama çalışmaları hızla devam ederken, diğer tarafta faydalanma planına konu edilen defne sahalarının üretiminin gerçekleştirilmekte olduğuna vurgu yapan Bölge Müdürlüğü, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

 Bu sayede defne sahaları rehabilite edilerek verimlilik arttırılırken, aynı zamanda orman köylüsünün bütçesine kayda değer destek sağlanmaktadır. Artan defne üretimine bağlı olarak ihracat rakamları da artmakta ve ülke ekonomisine katkı olarak geri dönmektedir.

Türkiye toplam defne üretiminin % 43,3 ‘ünü temin eden Bölge Müdürlüğümüz, 2018 Yılında 12.065 ton ve 2019 Yılında 14.091 ton defne üretimi gerçekleştirmiştir. Bu üretim miktarı da; Orman Genel Müdürlüğüne tarife bedelli satıştan kaynaklanan yaklaşık 2 milyon TL gelir sağlarken, 2 bine yakın orman köylüsünün işlenmesine ve yaklaşık 14 milyon TL doğrudan gelir elde etmesine katkı sağlamaktadır. Elde edilen ürünün büyük kısmı ihraç edildiğinden, ülke ekonomisine katkısı katlanarak artan defne üretiminin artan ivmeyle devam etmesi için her türlü tedbir Bölge Müdürlüğümüzce alınmaktadır. 2023’te hedefimiz 23 bin ton...