Kdz. Ereğli Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cüneyt Şahinöz, yaptığı yazılı açıklama ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Şahinöz’ün açıklaması şu şekilde:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, dört bir yanı işgal altındaki Anadolu topraklarında kurtuluş mücadelesi başlattığı günün 92. yıldönümünü beraberce kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Nüfusumuzun büyük çoğunluğu genç olan ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, gençlerimizin kendilerini iyi yetiştirerek, ülke meselelerine duyarlı olmaktan geçmektedir. Gençlerimizi değerlerini benimsemiş, bilimin üstünlüğünü kabullenen, eleştirel bir düşünme sistemine sahip, üretken, ileri görüşlü, okuyan ve araştıran fertler olarak yetiştirmek hepimize düşen ortak bir görevdir.

Gençlerimize düşen en büyük görev ise; bu kutsal vatanı tertemiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmektir. Çünkü bu vatan bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Kdz. Ereğlililerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.”