Alaplı'da kısa süre önce iş gelmediği için sahip olduğu değirmeni kapatma kararı alan İbrahim Karaca, son günlerde işleri yetiştiremediği için telefonla randevu sistemine geçti.

Alaplı'da Çay Köyü Mollabey Pazar yerinde babadan kalma 50 yıllık değirmeni çalıştıran İbrahim Karaca, artan iş kapasitesini randevu sistemiyle çözmeye çalışıyor. Köylerde hayvancılık ve tarla sürme işlerini bırakan köylülerin değirmene gelmemesi yüzünden değirmeni kapatma kararı alan Karaca, köylülerin yeniden tarla işlerine dönmesi sonrasında gelen iş talebi nedeniyle bu kararından vazgeçti.

Kararından vazgeçmesinin nedeni olarak gelen iş talebini gösteren Karaca, işlerin artmasını ekonomik krize bağladı. Ekonomik kriz öncesinde her şeyi hazıra bağlayan köylülerin tembelliğe alışmaya başladığını kaydeden Karaca, ekonomik kriz ile birlikte paranın yetmemesi sonrasında köylünün yeniden özüne döndüğünü söyledi. Ekonomik kriz ile birlikte tarımcılığın bir kez daha ön plana çıktığını kaydeden Karaca, yeniden tarla sürmeye başlayan köylülerden gelen iş talebini yetiştiremediği için telefonla randevu sistemine geçtiğini belirtti. Karaca, şunları ifade etti:

"Köylerimizde yaşayanlar çiftçilikten uzaklaşmış, işin hep kolayına kaçmaya başlamıştı. Yumurta pazarda ucuz dediler tavuk beslemeden vazgeçildi, yoğurt ucuz denildi, inek bakımından vazgeçildi. Boş arsalara buğday ekiminden vazgeçildi, fırın ekmeğine dönüldü, milletimiz hep hazır yemeye başladı. Bu sefer de kazanılan para yetmedi, bütçeler açık vermeye başladı. Köylümüz tembelliğe alışmaya başlamıştı. Ekonomik krizle birlikte tarımın önemi ortaya çıktı, küçük paralar bile değer kazandı. Atıl ve boş duran tarlalar ekilmeye, evlerin altındaki ahırlar yeniden faaliyete geçmeye başladı. Doğal olarak tabi bu süreç sonunda bizim de işimiz artmaya başladı."