Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr. Hüseyin Uysal, inşaat çalışmaları süren terminal inşaatı ve alışveriş merkezi binasında inceleme-lerde bulundu.  Yeni terminalin Eylül ayında teslim alınacağını ve kısa sürede hizmet vereceğini hatırlatan Başkan Uysal, belediye hizmet binasın Eylül ayından itibaren yeni yerine tamamen taşınacağını söyledi.

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr. Hüseyin Uysal, inşaat çalışmaları süren terminal inşaatı ve alışveriş merkezi binasında incelemelerde bulundu.  Yeni terminalin Eylül ayında teslim alınacağını ve kısa sürede hizmet vereceğini hatırlatan Başkan Uysal, belediye hizmet binasın Eylül ayından itibaren yeni yerine tamamen taşınacağını söyledi.

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr. Hüseyin Uysal,Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago ile birlikte Ömerli’de devam eden terminal inşaatı ve Ereğli Belediyesi hizmet binasının taşınacağı Murtaza Mahallesi’nde yer alan Beyçayırı Stadı’nın yanındaki Alışveriş Merkezi (AVM) binasında incelemelerde bulundu. Fen İşleri Müdürü Oğuz Cömert ve firma yetkilerinden bilgiler alan Başkan Uysal, kaba inşaatı ve alt yapısı biten yeni terminal binasının çevre düzenleme, iç dizayn ve boya işlemlerinin hızlandırılmasını istedi. Terminal binasında işin 2015 yılı Mart ayında bitirilmesinin öngörüldüğünü ancak bu tarihi Eylül 2014'e çektiklerini söyleyen Uysal, “A blok 2, B Blok 3 kattan oluşuyor. 14 adet gişe ofisi, 244 kişilik yolcu bekleme yeri, otopark ve 2 bloğu birbirine bağlayan iç yaya geçiş çelik asma köprüyü de bünyesinde barındıran yeni terminal binasını en geç Eylül ayı başında teslim almayı ve gerekli çalışmaların yapılmasıyla birlikte mevcut terminali yeni yerine taşımayı hedefliyoruz” dedi.   

 


YENİ BİNAYA EYLÜL AYINDA GEÇİLİYOR
Ereğli Belediyesi’nin taşınacağı Murtaza Mahallesi Beyçayırı Stadı’nın yanındaki AVM binasında da incelemelerde bulunan Uysal, burada da yetkililerden bilgiler aldı. Belediyenin dağınık vaziyette olan tüm birimlerinin söz konusu binada birleşeceğini ve böylece, daha etkili huzurlu bir ortam ve birliktelik sağlanacağını ve bununda daha koordineli bir çalışmayı beraberinde getireceğine vurgu yapan Uysal, "Bu taşınma bize kablo maliyetleri dışında ek gider getirmeyecek. Eski ekipmanlarımızı aynen yeni binamıza taşıyacağız. Belediyeye ait olan ve yeni AVM'ye geçince boşalacak olan 3 bina ise kamu kurumlarına veya özel sektöre kiralanacak, buralardan gelen kira gelirleri ise yatırımlarımızda kullanacağız” sözleri ile konuştu. 
Uysal, kaba inşaatı tamamlanan binanın çevre düzenlemesi, tesisat ve ince işlerinin kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiğini en geç Eylül ayında yeni binada hizmet vermeye başlanacağını da dile getirdi.
(Haber Merkezi)