Alaplı Belediyesi'nin organizasyonunda, Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu'nun "Tuhaf İkili" isimli tiyatro oyununu sahnelemek üzere Alaplı'ya gelen gösteri ve sanat dünyasının ünlü ismi Behzat Uygur, kısa bir gezinti yaptığı Alaplı'da bol bol fotoğraf çekti.
Alaplı sahilinde gezinen Yunus balıklarından en iyi enstantaneyi yakalayabilmek için fotoğraf makinesini gözünden ayırmayan Behzat Uygur, zor da olsa güzel bir kare yakalamayı başardı. Uygur, Alaplı merkezindeki Atatürk Parkı ve deniz sahilinden de bol bol görüntü aldı. Özellikle çocukların, kendisiyle "hatıra fotoğrafı" çektirme isteklerini de geri çevirmeyen Behzat Uygur, kendisine yönelen objektiflere de bol bol poz verdi.
Fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini ve profesyonel bir fotoğraf makinesi aldığını belirten Behzat Uygur, "Gittiğim, gezdiğim yerlerde manzara fotoğrafları çekiyorum. Bu nedenle fotoğraf makinemi de yanımdan ayırmıyorum. Kim bilir, belki bir gün fotoğraf sergisi de açarım" dedi. Behzat Uygur, Alaplı'yı da çok beğendiğini belirterek, "Çok güzel bir manzarası var. Güzel bir sahil kenti. Buraya en kısa sürede yine gelmek isterim" dedi.