AK Parti Alaplı İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi yapıldı, iki adaylı kongrede 387 delege oy kullanırken Mustafa Yavuz 216, İbrahim Yalçın 163 oy aldı.

 

Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleşen kongrede, saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mesajı okundu. Yapılan kongreye mevcut başkan Mustafa Yavuz ve İbrahim Yalçın başkanlığında çift listeyle gidildi.

 

Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, yaptığı konuşmada, 2015’deki genel seçimlerde Ak Partini yüzde 50’nin üzerinde oy alması için herkesin gece, gündüz çalışması gerektiğini belirtti.

Partili olup ta yerel seçimlerde adaylarımızı desteklemeyenler insanlar olduğunu ifade eden Uçar, şöyle dedi: “Eskiden bu ülkeyi Genelkurmay yönetirdi. Eskiden bu ülkeyi odalar, sivil toplum örgütleri, yargı ve dış güçler yönetirdi. Çok şükür şimdi bunlar kalktı artık bu ülkeyi halk yönetiyor. 2014 yılı içerisinde 2 tane önemli seçim geçirdik. Birisi yerel seçim, birisi Cumhurbaşkanlığı seçimleri her iki seçimde de ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen, ülkeyi istikrarsız hale düşürmek isteyen paralel yapı tabir edilen güçlerin ülkeye vermiş olduğu zarar gördünüz. Ülkede huzur bozuldu, ülkede sağlanmış olan istikrar ortamı kalksın da ne olursa olsun diye ortaya atılan dış güçlerin maşası olarak buralarda hizmet eden bir takım güçlerin neler yapmak istediklerini gördük. Onlara yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok önemli mesajları sandıkta verdik.”

 

REİSİN TALİMATLARI VAR

 Uçar, 2015 Yerel seçimlerinde yüzde 50 üzerinde oy hedeflendiklerini belirterek,  “5. Olağan Kongremizde teşkilatlarımızı daha güçlendirerek daha heyecan ve coşku ortamı yaparak 2015’deki genel seçimlerde Ak Partini yüzde 50’nin üzerinde oy alması için herkesin gece, gündüz çalışması lazım, bunu için teşkilatlarımızın güçlenmesi gerekmektedir. Teşkilatlarımızın yapılanmasında kongre takvimi açıklandı. Ardından genel merkezimiz bize verdiği talimatlar oldu. Birliğimizin beraberliğimizin sağlanması çok daha güçlü teşkilat oluşması için talimatları oldu. Bu talimata bağlı olarak delegasyonumuzun seçimini yaptık. Delege arkadaşlarımızda Alaplı’da Ak Partiyi temsil edecek yönetimi bu gün seçecekler, hiç kimsenin kendi hür iradesine kimse baskı yapamaz. Ancak tavsiye kararları vardır. Birliğimizin beraberliğimizin daha güçlü olabilmesi için ailemizin reisini bize vermiş olduğu bir takım talimatlar vardır. Divan başkanımızın parti içinde bir takım ihanetlerden bahsetti. Partili olup ta yerel seçimlerde adaylarımızı desteklemeyenler insanlar vardı. Bu tip insanları aramızda barındırarak teşkilatımızın içine nifak tohumları sokmuş oluruz. Bu davaya hizmet edecek olan arkadaşlarımıza bende bu davaya hizmet etmek istiyorum diyen arkadaşlarla yola çıkmak zorundayız. Aile içinde sağlanan otoriteye herkesin saygı duymasını istiyoruz. Bizim gönlümüz isterdi ki burada tek listeyle gidilsin.”dedi.

 

CHP’LİLERE KAVGA YAKIŞTIRMASI

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da, Ereğli’deki muazzam çalışmaları Alaplı ve Zonguldak’ta göremediklerini belirtti CHP kongrelerinde yaşanan kavgalara dikkati çekerek, “Zonguldak’ta CHP kongresi var, karışık istemem kavga etmesinler. Bizimle kavga ederler, kavga edecek birilerini bulamayınca kendileriyle kavga ederler herkes orada kavga bekliyor. Ben istiyorum ki onlar yapıcı eleştirilerle gelsinler, ama maalesef öyle anılıyorlar. Kongrelerine bakıyoruz sandalyeler hava uçuşuyorlar. Bizde böyle bir şey olmaz. Bu dava zarar vermeye ne benim ne sizin hakkı yoktur” diye konuştu.

 

Kongreye, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, İl Başkanı Hamdi Uçar, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe ve Belde İlçe Başkanları, Oda ve Dernek Başkanları, İl genel ve Belediye Meclis üyeleri, delegeler ve birçok vatandaş katıldı.

 

(Haber: Cem Sürmeneli)