Haber Merkezi: Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) İl Saymanı Sebahattin Keser, parti çalışmaları konusunda Halkın Sesi'ne bilgi verdi.
ÖDP'nin 30-31 Mayıs'ta yaptığı İl Konferansı ve İl Kongresi'nin ardından, İl Başkanlığı'na Ali Deliak, İl Sekreterliği'ne Nurol Cantay, Saymanlığa Sebahattin Keser ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ne Haydar Şentürk, Mehmet Kalıncı ve Akın Koç seçilmişti.
İl Saymanı Sebahattin Keser, şöyle konuştu:
"İçinde bulunduğumuz süreç, siyasetin soldan estiği bir süreç değil. Ülkemizde ilerleme değil, geriye dönüş görülüyor. Genelde ve yerelde muhalefetin direnişi yetersiz… Etkin bir soldan bahsetmek söz konusu değil. Bizler yeni ÖDP yönetimi ile Zonguldak'ta temiz siyaset yapma çabasındayız.
Ancak şu bir gerçek ki; ilimizi, bölgemizi tam anlamıyla tanımıyoruz. Yakın gelecekte kentimiz hakkında bilgi birikimi olan yurttaşlarımızın da yardımıyla yapacağımız 'Zonguldak Çalıştayı' düzenlemeyi düşünüyoruz. Yapacağımız siyasi çalışmaları sağlıklı zemine oturtmak istiyoruz."  Ereğli'de mali müşavirlik yapan ÖDP'nin yeni İl Başkanı Ali Deliak, daha önce ÖDP Ereğli İlçe Başkanlığı yapmıştı.