Kdz. Ereğli’de son yılların en kalabalık ve katılımlı cenaze töreni gerçekleştirildi. Bu tören, mesleği muhasebecilik mali müşavirlik olan, ancak sanatçı kişiliği, siyasi kimliği ve Fenerbahçeliliği ile bilinen ve tanınan Ali Deliak’ın cenazesi için yapıldı. 8 Eylül 2017 Cuma günü vefat eden Ali Deiiak’ın cenazesi 9 Eylül Cumartesi günü evinin önünde yapılan helallik töreninin ardından Bozhane Camisine getirildi. Ailesi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş, bu partinin bir çok il ve ilçe başkanı ve yöneticileri, Milletvekili Ünal Demirtaş, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, önceki Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Önder Gazetesi ve Bozkuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Bozkuş, Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Serdar Özbek, AKP eski ilçe Başkanlarından Erol Şahin, Kandilli Kültür Derneği Başkanı Korhan Us, Bazı Belediye Meclis üyeleri, meslektaşları, dostları ve yakınları katıldı.






Cenazede töreninde yaşanan yoğun katılım dikkatlerden kaçmazken, dostları Ali Deliak “herkese merhaba diyen ve sürekli dost biriktiren bir arkadaşımızda”  yorumlarıyla anlattı.

Cenaze namazını kıldıran cami hocasının “Hakkınızı helal ediyor musunuz?” sorusuna verilen “Helal olsun” yanıtındaki yüksek ses de dikkatlerden kaçmadı.

Bozhane Camisinde kılınan öğle/cenaze namazı sonrasında omuzlarda taşınan Ali Deliak’ın cenazesi Kestaneci Mezarlığı’nda babaannesinin yanında toprağa verildi.

ÖNDER GAZETESİ AİLESİ olarak merhuma Allahtan rahmet, kederli ailesi, dost ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.