MHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir, Gümüşhaneliler Derneğine yaptığı ziyarette ilçe gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

MHP Ereğli Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir, Ereğli’nin her geçen gün geriye gittiğini belirterek; ‘Devlet istatistik Enstitüsü 2004 yılında yaptığı bir araştırmada 2012 yılına gelindiğinde Ereğli’nin nüfusunu 240 bin hesaplamış. Devletin kurumunun yaptığı bu araştırma Türkiye genelinde yüzde 2-3 yanılma payıyla tutarken Ereğli nüfusuyla ilgili yüzde 140 sapma olmuş. Demek ki Ereğli’de bir sorun var” dedi.

MHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir, MHP İlçe Başkanı Talat Şeker ve diğer MHP Heyeti ile birlikte Kdz.Ereğli Gümüşhaneliler Derneğini ziyaret etti. MHP Heyetini Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Lokman Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Dernek olarak tüm siyasi partilere aynı yakınlıkta olduklarını söyleyen Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Lokman Öztürk, “Seçimlerin yaklaşmasıyla tabi siyasi partilerimiz derneklerimizi ziyaret ediyorlar. Bugün de burada Milliyetçi Hareket Partisi Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayımız Mevlüt Özdemir, İlçe Başkanımız Talat Bey yine burada ekibi ile birlikte bizi ziyarete geldiler. Tabi akşamları başkanım gençlerimizden bir sohbeti vardı. Tam ona denk geldi kusura bakmayın. Bizim akşamları gençlerimiz genellikle sohbetlere gidiyorlar. O yüzden kalabalık değiliz ama sizlerin gönüllerinizdeki bizlerle beraber olmanız yeter diyoruz. Sayın Başkanımıza tekrar hoşgeldiniz diyorum” dedi.

 

ŞEKER: ‘STKLARI ZİYARET EDİYORUZ’

MHP İlçe Başkanı Talat Şeker, MHP Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir ile birlikte sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini belirterek; “Sevgili dernek başkanıma teşekkür ediyorum. Ben Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanıyım. Mahalleden bir çok arkadaşlarımız buradalar sağolsunlar. Yaklaşan seçimler öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi adayı sayın Mevlüd Özdemiri sizlerle buluşturmak, beraber yaşadığımız bu kentte, bu kentin sorunlarını hep beraber tartışmak, sorunlarına hep beraber çözüm üretmek adına, adayımızın fikirlerini, varsa sizin tavsiyelerinizi görüşlerinizi ve kendisinin olması adına sizlerle buluşturmayı başkanımızdan rica ettik. Başkanımızdan bize böyle randevu verdi. Bize böyle bir imkan verdiğiniz için ben sizlere teşekkür ediyorum. Sözlerimi Milleyetçi Hareket Partisi adayı Sayın Mevlüd Özdemir’e bırakıyorum “ dedi.

 

‘BEN DE SİZLER GİBİ ANADOLU ÇOCUĞUYUM’

MHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Mevlüt Özdemir, Gümüşhaneliler derneğinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özdemir’in açıklamalarından öne çıkanlar; “Ereğli’de yaklaşan yerel seçimlerde bizlerde Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkanı adayı olduk. Bu Adaylığımız süresince ben teşkilatlarıma teşekkür etmek istiyorum. Teşkilatlarım adaylık hususunda direk kendileri gelerek bu seçimlerde ipi göğüsleyebileceğimizi, bu kişininde Mevlüd Özdemir olabileceğini ilişkin bana telkinde bulundular. Bizde bu şekilde Milliyetçi Hareket Partisinden adaylık yarışına girdik. Halkımıza hizmet adına. Değerli arkadaşlar Ben Ereğli’ye geleli 15 yılı aşkın bir süre oldu. Bende sizler gibi şehrin dışından gelmiş bir Anadolu çocuğuyum. Sizler nasıl Gümüşhane’den gelmiş iseniz, bende Çankırı’dan geldim. Hatta burada aynı zamanda altlı üstlü komşuyuz. Dernek olarak. Bizde burada Çankırılar derneğini 6-7 yıl oldu kurduk buraya taşıdık.

 

‘EREĞLİ GERİ GİDİYOR’

Bizim buraya gelme sebebimiz çok belliydi. Umduğumuz, vilayetimiz, kentimizde, köyümüzde iş imkanlarının kısıtlı olması vesilesi ile Karadeniz Ereğli’yi tercih ettik. Karadeniz Ereğli tercih sebebimizde hepinizin olduğu gibi Ereğli’nin tercih edilen kent olması , iş alanlarının sosyal alanlarının daha iyi olması vesilesi ile geldik. ama değerli arkadaşlar Ereğli 10 yıldır 12 yıldır yerinde sayıyor. Hatta ve hatta son 2-3 yıldır artık nüfus olarakta istihdam olarakta Ereğli geriye gitmeye başladı. Bizler bu şehrin nimetleriyle donandık. Bu şehrin nimetlerinden faydalandık. Bizlerde madem diyoruz, bu kent, bu şehir, bu halk bize bir takım imkanlar, fırsatlar verdi, bizlerde bu ahdevefa borcunu bu şehre bu kente bu kentin halkına ödemeliyiz. Bu vesile ile yola çıktık sayın başkanım. Amacımız halka hizmet. Bizim anlayışımız, kültürümüz sizlerde de olduğu gibi bizler aynı coğrafyanın insanlarıyız. Halka hizmet hakka hizmettir. Bu düsturla yola çıkıyoruz. İhşallah bu konuda Ereğli için bizlere de hizmet etme imkanı ihşallah cenabı Allah bizlere de nasip edecek.

 

‘EREĞLİNİN NÜFUSU BUGÜN 240 BİN OLMALIYDI’

Ereğli de geçen Devlet İstatislik Ensütisinin bir raporunu inceledim sayın başkan. Orada 2004 yılında yani Türkiye genelinde yapılmış olan bir istatistik bu istatistikte Ereğlinin 2012 yılı için belirlenmiş nufüsu 240 bin. Türkiye genelinde baktığınız zaman Devlet İstatislik Ensütisinin yanılma payı yüzde 2-3. Ama değerli arkadaşlarım Ereğli de %140 sapma olmuş. Arkadaşlar eğer Ereğli de bu tür sıkıntı varsa, bu tür sapma varsa ben diyorum ki bunun hükümet kanadından yerel yönetimden, iş adamlarından, sivil toplum örgütlerinden, derneklerinden hepimiz bunda vebal sahibiyiz. Bunu da kendimi içine katarak söylüyorum. Ereğli’ye baktığımızda aşağı yukarı bugüne kadar 40’ya yakın kurum- kuruluşu ziyaret ettim sayın başkanım. Dedik ki nedir Ereğli’nin problemleri, belki bizler yeterince bu konuda bilgi sahibi olmayabiliriz. Bizim gözümüzden kaçmış olanlar olabilir. Bize söylenenler şuydu arkadaşlar Ereğli de kurumlar arası diyalog yok. Dolayısı ile kurumlar arası diyalog olmaması Ereğli’ye gelebilecek her türlü hizmetin aksamasına esas sebep teşkil ediyor. Yine buna bir örnek vereyim. Ereğli de biliyorsunuz geçen sene içerisinde bir yer tahsis istendi. Bununla alakalı denildi ki Ereğli’ye güzel bir spor kompleksi yapalım. Mümkünse Milli Eğitim İlçe spor Müdürüne Niye bunu Ereğli’ye yapmadınız  5000 nüfuslu Gülüç’e spor kompleksi yaptınız. Söylenenleri buydu. dediler ki kardeşim biz AKP iktidarı yapar, dolayısı ile belediye bundan rahatsız olur, rahatsız olacağı için belediye bize yer göstermedi. Bizde bunu aldık Gülüç’e yaptık. Bakın arkadaşlar hükümet kim olursa olsun. Bunun bir önemi yok, ama şehre gelecek hizmeti kimsenin elinin tersiyle itme hakkına sahip değildir. Ereğli’ye bakın 10 yıl önce 15 yıl önce yapılmış bir sahilimiz var. Onun ötesinde Ereğli’ye ilişkin yapılmış bir tane proje var mı? Ereğli’nin sosyal açıdan Ereğli’nin kültürünü ekonomisini artıracak yatırımlara kapı açılmış mı? Bunlarla hiç bir çalışma yapılmış mı? Hayır bunlar yapılmamış değerli arkadaşlar. Bizler diyoruz ki biz bu yolda mevlam belediye kazanmayı nasip eder veya etmez. O takdir cenabı allahın takdiri. Biz diyoruz ki , En azından biz şunu yapalım. Biz Ereğli’ye hizmet gelmesi için, Ereğli’nin hizmete ihtiyacı olduğunu, Ereğli’nin bazı problemleri olduğunu kamuoyuyla paylaşalım, aktaralım. Ereğli’deki insanların hizmet beklentisini yükseltelim.

 

 

ETRAFIMIZDA KARABÜK ÖRNEĞİ VAR

Bugün hemen yanı başımızda Karabük var, Karabük’ün 7-8 seneki halini hepiniz biliyorsunuzdur. Mutlaka gelip geçerken bir türlü geçmişinizdir. Karabük perişan bir şehir haline gelmişti. Karabük’e Milliyetçi Hareket Partili bir belediye başkanı arkadaşım geldi. İnanırmısınız Karabük ne hale geldi. Orda 48 bin metrekarelik bir kent meydanı yapıldı. 2 mahalle arasında adamlar 170m viyadük yapmışlar. Köprü yapmışlar. Araçla 23dk. geçtiğiniz yolu. 17 dk. özür diliyorum 3 dk. yürüyerek geçiyorsunuz. Araçla 27 dk. geçtiğiniz yeri yürüyerek 3 dk. geçiyorsunuz. Buda bir hizmet buda belediyecilik. Yine buna keza öyle yerler aslında Karabük bizim gibi coğrafi anlamda daha dağlık tepelik olmamasına rağmen bazı mahallelerde yaşlı insanlarımız çıkamazlar veya özürlü vatandaşlarımız bu rampada zorluk çekerler diyerekten yürüyen merdiven yapmışlar, asansörler yapmışlar. Bu da bir hizmet. Demek ki hizmet alabilmeniz için sizin iktidar belediyesi olmanız gerekmiyor. Demek ki hizmet alabilmeniz için sadece festivalle getirmemiz gerekiyor. Bu şehre hizmet gelmesi lazım.

 

DERDİMİZ EREĞLİ’YE YATIRIMCI ÇEKEBİLMEK

Bu şehrin problemleri var. Biz özellikle şu açıdan proje çalışmaları yapmak istiyoruz. Bizim esas meramımız bu. Bende bir esnaf kökenli bir tüccar olmam vesilesi ile benim derdim Ereğli’ye yatırımcı çekebilmek. Ereğli’ye nasıl yatırımcı çekebiliriz. Bizim burda büyük bir Demir Çelik fabrikamız var. Bugün Türkiye’nin dört bir yanına, hatta dünyanın dört bir yanına buradan bir malzeme gidiyor. Demek ki bunlar işlenir. Biz diyoruz ki bu tesisleri Ereğli’ye nasıl kazandırabiliriz. Gideriz kapılarında yatarız. Gideriz onlara yer tahsis ederiz. Gideriz onlara alt yapı sözü veririz. Bu şekilde biz bu yatırımcıları Ereğli’ye çekmek adına gayret göstermek istiyoruz. Bizim esas meramız Ereğli istihdamını artırmak sayın başkanım. Ereğli’nin hakkettiği hizmeti inşallah kamuoyuyla paylaşarak bu şekilde Ereğli’nin hem sosyal açıdan hem ekonomik açıdan 15 yıl önce olduğu gibi daha da insanların yüzleri gülen, insanlara yarına daha umutla bakan bir Ereğli istiyoruz. Mevlam nasip ederse inşallah bunları da sizlerle paylaşarak, konuşarak hep birlikte başaracağız.”

MHP heyeti ve Gümüşhaneliler derneği yöneticileri bir süre daha Ereğli üzerine fikir alışverişinde bulundular.