Demir Madencilik, Kömür Madeni İşletmeciliği, Kömür Zenginleştirme, Dökme ve Torbalı Kömür Satışı faaliyetlerinde ISO 9001-2008 Kalite Sistem Belgesi alarak sektördeki yerini güçlendirdi.

 

Zonguldak'ta rödevanslı kömür sahalarında taşkömürü üretimi yapan Demir Madencilik A.Ş'den yapılan açıklamada,ISO 9001-2008 Kalite Sistem Belgesi alındığı duyuruldu.

 

Şirketin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

 

'Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan rödevans ödeme koşulu ile kiraladığı maden sahalarında ki faaliyeti sonucunda bölgenin en büyük özel sektör maden işletmesi olarak Türkiye'nin en büyük 1000 şirketi arasına giren Demir Madencilik Petrol Ürünleri İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat A.Ş bölgede ISO 9001-2008 Kalite Sistem Belgesi alan ilk  firma oldu.

 

Bağımsız denetçilerin farklı periyotlarda gerçekleştirdikleri denetimlerde Maden İşletmeciliği, Maden zenginleştirme ve torbalı dökme kömür satışı konularında proses prosedür ve  süreç yönetimlerinin eksiksiz uygulandığına hükmedilerek Demir Madencilik A.Ş'ne ISO 9001-2008 Kalite Sistem Belgesi verildi.

 

  Demir Madencilik A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ,İnsan Kaynakları Departmanı Müdürü Bayram Demir ,bağımsız denetçilerin , üst yönetim,,satınalma,satı-ihale-kalite,bilgi-işlem,İşletmeMüdürlükleri,Kömür Zenginleştirme Tesisi ile Lojistik departmanlarında gerçekleştirilen denetimler sonucu şirketin ISO 9001-2008 standartlarında çalıştığının tescil edildiğini kaydederek ,süreci ve belge alımı konusunda görüşlerini şöyle aktardı :

 

  22 Şubat 2012 tarihi itibari ile ISO -9001-2008 Kalite Sistem Belgesini almış bulunmaktayız. İnsan kaynakları departmanımız başta olmak üzere şirket çalışanlarımızı kutluyorum. Kurumsallaşma sürecimizde yaptığımız çalışmalar aldığımız Kalite Sistem Belgesi ile bir kez daha pekişti.1991 yılında kurulan firmamız uzun yıllar rödevans uygulamasında ki belirsizlik ve maden yasasının olmaması nedeni ile istenilen ve arzu edilen ölçekte yatırım yapamadık.  Bölgedeki tüm özel sektör Maden İşletmeleri ve bizler yeni Maden Yasasının yürürlüğe girmesinden sonra havzaya ve madencilik sektörüne daha rahat ve güvenli bir şekilde yatırım yapmaya başladık. Bunun sonucunda üretim, yatırım, istihdam ve pazar rakamlarımız arttı. Büyüme sonuçta kurumsallaşma zorunluluğunu beraberinde getirdi. ISO 9001 başvurumuzu bu nedenle yaptık. Yönetim ve çalışanların ortak hedefe yönelerek, oluşabilecek hataları önceden görerek hata yapma riskini minimum seviyeye indirecek proses ve prosedür oluşturduk. Alınan bu belge aynı zamanda izlediğimiz yol haritasının başarı belgesidir.