2013 Yılında 1 sporcu ile kurulan bugün 10 bayan sporcunun bulunduğu Ereğli Belediyespor Bayan Boks Takımının Antrenörü Cemal Güven, yaptığı açıklamasında, 2015 Ocak ayında yapılan Türkiye Şampiyonasına 3 oyuncu ile katıldıklarını, milli oyuncular ile karşılaşan sporcuların 4 raunt boyunca mücadele ettiklerini söyledi.



 

“DENEYİM KAZANDILAR”

2016 Yılının Ocak ayındaki Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonasına çok iyi hazırlandıklarını, hedeflerinin de Türkiye Şampiyonluğu olduğunu belirten Güven şunları ifade etti. “Bayan sporcularımız 2013 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. 1 Bayan sporcu ile başladık şuan sayımız 10 oldu. Ocak ayında 3 bayan boksörümüz ile birlikte Türkiye Şampiyonasına katıldık, derece yapamadık ama oyuncularımız milli boksörlerle mücadele ettiler. Madalya beklemiyorduk deneyim kazanmalarını istedik. Ocak 2016 ayında yapılacak olan Türkiye Boks Şampiyonasına iddialı hazırlanıyoruz. Bu süreçte özel maçlara ağırlık vereceğiz.

 


“YÜREKTEN İNANIYORUZ”

Ereğli Belediyesi Bayan Boks Takımımızdan Milli Bayan Boksörlerimiz çıksın, buna da yürekten inanıyoruz. Çocuklarımız her gün antrenman yapmaktadır, hiç aralık da vermeden özel turnuvalara gidiyoruz. Özel turnuvalarda da madalyaları topluyoruz. Her ay maçlar yaparak maç sayılarını arttırıp maç eksiğini gidermek istiyoruz. Özel deneyim ve tecrübe eksikliklerini gidermiş olacağız”

 

“ZİRVEYE HEDEFİMİZİ KOYDUK”

Türkiye Şampiyonasına katılan ancak dereceye giremeyen Havva Yıldırım ise bayanların dayanışma içerisinde şampiyonaya hazırlandığını belirterek, “Geçtiğimiz yıl Türkiye şampiyonasına gittik, amacımız antrenman almak, deneyim kazanmaktı. Karşılaştığımız milli boksörlerle de 4 raunt maç yaptık. Bu yıl derece yapacağız, zirveye hedefimizi koyduk. Milli takıma katılıp Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmek istiyorum” dedi.




“RAKİBİM TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU”

Çocukluk yaştan beri boks sporuna ilgi duyduğunu ve 2013 yılından bu yana Ereğli Belediyespor Bayan Boks Takımında yer aldığını belirten Buse Şahin 18 ise, “Geçtiğimiz yıl maçlar çok güzel geçti, 4 raunt karşılaştığım rakibim de Türkiye Şampiyonu oldu. Bu sene inşallah birinci olmayı hedefliyorum. Hedefim dünya şampiyonu olmak, bu doğrultuda da çalışmalarıma devam ediyoruz”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)