Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şenol Altuntaş ve yönetimi oda binasında basın toplantısı düzenledi. Bir çok sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin de katıldığı toplantıda açıklamada bulunan Altuntaş, Oda Başkanı Salih Demir ile Yerel Gazete Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir arasında yaşananların basın ve ticaret camiasını derinden etkilediğini belirtti.

DERİNDEN ETKİLEMİŞTİR...

Toplantıda iki taraf arasında yaşananların görüntüleri aktarılırken, Altuntaş, açıklamasında şöyle dedi: “Sadece ilimizde değil, bölgemizde ve ülke çapında bilinirliği ve güvenilirliği defalarca kanıtlanmış, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Demir ile Zonguldak Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir arasında yaşananlar sadece basın camiasını değil, iş ve ticaret camiasını da derinde etkilemiştir.

DEMİR'E YAPILANI TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Bu topraklardan kazandığını yine bu yörenin kalkınması için yatıran, aramızdan çıkacak müteşebbislere her zaman örnek olan, girişimcilik ruhunun Zonguldak’taki en başarılı örneklerinden Salih Demir’e basın yoluyla yapılan hakaretleri tasvip etmemiz mümkün değildir. Bizler, kanunlar çerçevesinde demokratik ortamda yapılan seçimler sonucunda ilin ekonomik ve ticari hayatına yön veren 90 yıllık köklü bir meslek sivil toplum kuruluşunun yönetimine Zonguldak’ın iş ve ticaret çevresi temsilcileri olarak seçildik. Aynı sağduyu ve hassasiyet ile Salih Demir’i oda başkanı olarak belirledik.

HAKSIZLIĞA MARUZ BIRAKILMIŞTIR

Kendisinin hem birey, hem sanayici ve iş adamı hem de bir oda başkanı olarak kentimize kazandırdıkları bu kadar net ve açık iken maalesef zaman zaman bölge iş adamlarımıza ve sanayicilerimize yapılan bu haksız davranışlara maruz bırakılması hepimizi üzdü. 16 yıldan bu yana Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını yürüten ve gösterdiği başarılardan dolayı üst makamımız olan TOBB tarafından da çeşitli üst yönetim görevlerine layık bulunan Demir’in, yıpratılmasına yönelik bir yerel gazetemizin kullanılması yanlıştır.

HUKUKİ YOLDA HAK ARANIYOR

Olayın tamamen kişisel bir ticari alışveriş olmasın rağmen Mustafa Özdemir’in basın mensupluğu kimliği ile yerel gazeteyi kullanılarak şahsi yorumlarını çok uzun bir süreden beri sürdürmesi basın etiğine de uymamaktadır. Hele son yaşanan olayın başkanımız şahsında bir kamu kurumuna mal edilme çabaları ise son derece yanlıştır. Bu yersiz ve mesnetsiz tavır karşısında oda başkanımız zaten 5 aydan beri hukuki yollarla hakkını aramakta olup mahkeme süreçleri devam etmektedir. Olayın taraflarından Mustafa Özdemir’in de kabul ettiği gibi olayın olduğu gün Salih Demir’in kendisine herhangi fiziki hakareti olmamıştır. Zonguldak iş ve ticaret çevresi olarak, şahsına ve ailesine yöneltilen haksız eleştirilere saygın bir iş adamının verdiği bu tepkinin ve oda başkanımızın arkasındayız ve destekliyoruz. Kişilerin hak ve hürriyetlerini hedef alan yayınların yanı sıra bu yayınlara bağlı olarak hiçbir şiddet ve müdahaleyi tasvip etmiyoruz. Bu konuda atılacak en doğru adımın, şahsi sorunların gazeteleri kullanarak değil, adli makamlar yoluyla çözümlenmesi yolunun tercih edilmesi olduğuna inanıyoruz.”