Kdz.Ereğli Demirciler Çarşısında ki 15 esnaf, 10 yıldan bu yana geleneksel hale getirdikleri iftarı bu senede gerçekleştirdi. Esnafların katkısı ile hazırlanan iftara, Ereğlili vatandaşlar da katılıyor.

Ereğli'de Demirciler çarşısı esnafı, geleneksel iftar yemeğini çarşı meydanında gerçekleştirdi. Her sene düzenlene iftar yemeğine esnaf ve vatandaşlardan 200 kişi katıldı. Her sene düzenlene ve esnafların dışında birçok Ereğliliyi de konuk eden esnaflar, yardımlaşmanın ve paylaşmanın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekiyor. Her esnafın karınca kararınca destek verdiği iftar yemeğinde 7 den 70 Ereğli halkı da katılım gösteriyor. Düzenlenen iftar yemeği ile ilgili olarak açıklama yapan çarşı esnaflarından Ayla Çakmakçı, çarşı esnafları olarak düzenledikleri etkinliğin diğer esnaflara da örnek olmasını istediğini söyledi. Çakmakçı, "Yapılan bu etkinlik çok güzel bir olay. Herkese örnek olmasını istiyorum. Çünkü bu kardeşlik, paylaşım, sevgi, hak tealanın bereketinin paylaşılması bu nimetleri bizlere sunan o. Onun bizlere nasip ettiği Onun bizlere sunduğu imkânlarla, onun bizlere sunduğu güzelliklerle biz bu güzelliklere sahip olduğumuz için şükürler ediyoruz. Esnaf olarak bu yaptığımız bu etkinliğin bütün esnaflara, tüm Müslümanlara örnek olmasını isterim. Çünkü İslamiyet paylaşmak ve sevgi üzerine kuruludur." dedi.

Aynı çarşının esnaflarından Adem Adıyaman' da çarşılarını bir zamanlar televizyonlarda seyrettikleri ve paylaşmanın ve kardeşliğin vurgulandığı susam sokağına benzettiğini dile getirdi. Adıyaman, "İlk yıllarda bizler sadece kendi aramızda iftar yapıyorduk. Başlangıçta 4 işyeri vardı. Ama şimdilerde ise yaklaşık 200 kişi ile birlikte iftarımızı açıyoruz. Bundan dolayı da son derece memnun oluyoruz. Eve gidemeyen çalışan ve gidecek yeri olmayan birçok vatandaşımız ile kardeşlik ve birlik beraberlik içerisinde iftarımızı açıyoruz. Yüce Rabbim iftarımızı ve bu iftarda ettiğimiz dualarımızı kabul etsin." dedi.

İftar sonrasında iftara katılan vatandaşlara çay da ikram edildi. Yudumlanan çay ile birlikte tatlı sohbetlerle iftara katılanlar evlerinin yolunu tuttu.