8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma törenlerinin son bölümünde şiir kompozisyon dallarında dereceye giren  öğrencilere ödülleri verilirken, madencilerin temsilcisi Genel Maden İşçileri Sendikasının  (GMİS)  unutulması veya es geçilmesi dikkatlerden kaçmadı. Törene Genel Başkan ve Genel Başkan yardımcısının dışında Armutçuk Şubesi’nin de tam kadro katıldığı GMİS’in ödül dağıtımı sırasında adının okunmaması dikkatlerden kaçmadı. Törenden sonra sunuculuk görevi yapanların yanına giden sendikanın basın bürosunun yetkililerine“Bize verilen listeye göre sunum yaptık" yanıtı verildi.  Tekrarında ise  “Kim hazırladı bu sunumu?” sorusuna ise “Kaymakamlık”  denildi. 

Konuyla ilgili üzüntülü olduğu dikkatlerden kaçmayan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Önemli değil; mesele yok” sözleriyle görüşlerini ifade ederken,  Demirci’nin üzüntüsünü Kandilli Kültür Derneği Başkanı Korhan Us “Birlikte fotoğraf çektirebilir miyiz?”  dağıtmaya çalıştı.

Demirci ile birlikte sendikanın diğer yöneticileri, Kandilli Kültür Derneği yöneticileri ve Kandilli’den gelen öğrenciler birlikte objektifin önüne geçerek, günün anısında buluştular.