DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde, dün Çanakkale 1915 Seddülbahir Özel Müzesi'nden parçalar sergiye açıldı.
Açılışa; Vali Erdal Ata, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ali Koçal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Baro Başkanı Kerem Ertem, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Demir, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. DemirPark AVM Genel Müdürü Ergün Keleş, açılış konuşmasını yaptıktan sonra, Müze Müdürü Ahmet Uslu, "Anadolu'da 71. sergimizi açmanın verdiği sevinç içerisindeyiz" dedikten sonra şunları kaydetti:

"AMACIMIZ ÇANAKKALE'Yİ HATIRLATMAK"

"Çanakkale'de 1915 yılında omuz omuza savaşan ve şimdi koyun koyuna yatan kahraman şehitlerimizin anılarını getirdik. Bu sergimizdeki amacımız, 250 bin vatan evladımıza mal olan savaşı hatırlatmak, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmaktır. Tüm insanlarımızın Çanakkale'de nasıl bir destan yazıldığını öğretmek için Anadolu'yu geziyoruz. Bize bu imkanı sundukları için DemirPark yöneticilerine teşekkür ederiz."
Belediye Başkanı İsmail Eşref, "Ülkelerin kaderlerinde bazı dönüm noktaları vardır. Bizim en büyük dönüm noktamız Mustafa Kemal Atatürk oldu. Onun ve Türk askerinin sayesinde, vatanımızı Çanakkale'de savunduk ve düşmanı buradan içeri sokmadık. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" şeklinde duygularını dile getirirken, CHP Milletvekili Ali Koçal şunları söyledi:

"ZONGULDAK SOSYAL YÖNDEN GELİŞİYOR"

"Böylesine anlamlı bir serginin açılışına katılmak benim için çok büyük bir gurur. Kentimizde bu tip etkinliklerin yapılması, Zonguldak'ın sosyal yönden ilerlediğinin göstergesidir. Bu serginin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyo
rum. Bu sergi sayesinde Zonguldak halkı Çanakkale savaşlarını hatırlayarak, tarihine daha bağlı olarak yaşayacaklardır."
Vali Erdal Ata ise, duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

"JAPONLAR HİROŞİMA'YA, TÜRKLER ÇANAKKALE'YE"

"Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağımız bugünlerde böylesine anlamlı bir müzenin Zonguldak'a gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 1915'te Çanakkale'de kazanılan zaferin önemi çok büyük...
Bugün özgürce nefes alabiliyorsak, bunu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimize borçluyuz. 1994 yılında görev gereği Japonya'ya gitmiştim. Orada Tokyo'dan Hiroşima'ya trenle giderken birçok öğrenci gördüm. Nereye gittiklerini sorduğumda Hiroşima'daki atom bombası atılan yere yapılan müzeye gittiklerini öğrendim. Oradaki minik öğrenciler her yıl tarihlerini hatırlamak için Hiroşima'ya götürülüyormuş. Türkiye'de de minik yavrularımız öğrenimleri boyunca en az bir kere Çanakkale'ye götürülmeli." Konuşmaların ardından topluca sergi açılışı gerçekleştirildi. Ardından açılışa katılan protokol üyeleri sergideki 4 bin parçalık tarihi malzemeleri gördü. Sergi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dahil olmak üzere 1 Kasım 2009 tarihine kadar açık kalacak.