DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde önceki gün sabah saatlerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın söndürme tüpleriyle yangının üzerine korkusuzca giden DemirPark çalışanları, büyük bir faciayı önlemek için canla başla çalıştı. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında yaşanan olayın daha sonra tatbikat olduğu anlaşılınca, izleyenler rahat bir nefes aldı.
Yangın tatbikatını, Sivil Savunma Müdürlüğü ile kentimizdeki özel bir işyeri güvenliği firması ortaklaşa yürüttü. Sivil Savunma İl Müdürü Ahmet Güngör, DemirPark Toplantı Salonu'nda yapılan sinevizyon gösterisi eşliğinde, mağaza çalışanlarını yangın konusunda bilgilendirdi. Yaşanan yangın vakalarının büyük bölümünün elektrik kaçaklarından meydana geldiğini söyleyen Ahmet Güngör; "İstanbul'da yangın eğitimi kursları bin 500 TL'den başlarken, biz isteyen kurumlara veya şahıslara ücretsiz yangın eğitimi vermemize rağmen gerekli ilgiyi göremiyoruz" diyerek sitem etti.
Konuşmaların ardından DemirPark otoparkının çıkışındaki boş alanda tatbikata başlandı. Güvenlik Şirketi görevlisi Hamdi Karaçam, DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi çalışanlarına yangın anında tüpün tutulma şekli ve yanan bölgeye en yakın mesafe hakkında da bilgi verdi.