CHP Zonguldak Milletvekili ve 27'nci dönem Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, birinci sıranın Ereğli'ye verildiğini anlattı AK Parti'nin iktidardan gitmeden Zonguldak'ın ve Türkiye'nin sorunların çözüme kavuşamayacağını belirtti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Demirtaş, Kdz.Ereğli İlçe teşkilatında düzenlenen ve uzun konuştuğu basın toplantısına partililer yoğun ilgi gösterdi. 3 Yıllık milletvekilliği döneminde gerçekleştirdiği çalışmaları özetleyerek konuşmasına başlayan Demirtaş, Milletvekili adaylığı listesinin oluşmasında emeği geçen başta Genel Başkan Kılıçdaroğlu olmak üzere MYK'ya, Parti Meclisine, örgütlere, partililere ve tüm aday adaylarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Demirtaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

"BİR ÇOK ÖNEMLİ OLAYA ŞAHİT OLDUK"

"7 Haziran seçimlerinde AK Parti ilk defa parlamento çoğunluğunu kaybetti. Cumhuriyet tarihindeki bir seçimin yenilenmesine şahit olduk ve yeni bir sürece girdik. BU 2,5 yıllık süreç göz açıp kapayıncaya kadar geçti ama Cumhuriyet tarihinde bu güne kadar yaşanmayan bir çok önemli olaya şahit olduk. Bu süreçte Başbakan Davutoğlu görevden azledildiği, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunuldu, bu sırada demokrasiye sahip çıkmak adına TBMM'de yer aldım, darbe girişimi davasına müdahil olan 16 milletvekillinden biriyim. 20 Temmuz'da da sivil darbe ile karşılaştık. Olağanüstü hal ilan edilmesi ile birlikte Türkiye çok zorlu bir döneme girdi.

 

"REFERANDUM GERÇEKLEŞTİRDİK"

Bakın 93 yıllık bir cumhuriyeti değiştirmek için yani bir tek adam inşa etmek için Ortadoğu tipi bir diktatörlük inşa etmek için bir referandum gerçekleştirdik. Referandum sonucunu biz kazandık. Bunda en ufak bir tereddüdümüz yok ancak hileyle hurdayla mühürsüz oy pusulalarını geçerli kılarak bu referandumu geçerli hale geçirdiler. Gayrimeşru ama miri olmayan meri olan bir anayasa referandumuyla bugünlere geldik değerli arkadaşlar. Şimdi netice itibariyle bir 16 Nisan ‘da değişen anayasa sonrasında bir baskın seçimle karşı karşıya kaldık.

 

EKONOMİK KRİZ VURGUSU

Bakın dış borçlar hepimiz biliyoruz. 450 milyar doları aştı. Cari açık yani aldığımızla sattığımız rakam 50 milyar dolar. Bakın biz sadece Erdemir’i 3 buçuk milyar dolara sattık. Her sene 15 Erdemir kadar borçlanıyoruz. Çok büyük bir rakam değerli arkadaşlarım neden? Çünkü üretime dayalı bir model geliştirmedik. İğneden ipliğe kadar her şeyi ithal ediyoruz. Samanına kadar her şeyi ithal ediyoruz. Bakın bunun için bu kadar büyük bir açık veriliyor. Dün dolar 4,60 a kadar çıktı. Euro 5,40 a çıktı. Benzin 6,40’a çıktı. Faizler % 19’lara çıktı. Tefeci faizine dönüştü. Türkiye ağır ve büyük bir ekonomik krizin içinden geçiyor şuanda.  Türkiye’yi sarsıyor ve vatandaşlarımız borç içinde yüzüyor. Yani iş adamımız, esnafımız, emeklimiz, bütün vatandaşlarımız borç içinde yüzüyor.

 

"BİRİNCİ SIRA BANA DEĞİL EREĞLİ'YE VERİLDİ"

"Türkiye’nin önündeki engelleri kaldırmak için demokrasi ittifakı oluşturulmuştur. Şimdi dolayısıyla ittifak olayı da gayet güzel oldu, adayımız da doğru bir şekilde belirlendi Cumhurbaşkanı adayımız. Şimdi bize görev düşüyor. Zonguldak’tan milletvekili adaylarımızda belirlendi. Gönül isterdi de 30 aday adayımızın 30’u da aday olsaydı ama böyle bir imkan yok. Mevcutların içerisinden bir kriter yapıldı. Dolayısıyla sizlere de çok büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor. Her beraber şu kısa zamanda baskın seçimin sonuçlarını lehimize dönüştürmeliyiz. Yine Ereğli ve Alaplı açısından da çok güzel bir gelişme oldu.  Bunu söylemek bana uygun düşmez ama yinede söyleyeceğim. Bakın ilk defa bir kitle partisinde AKP, DYP… hepsini dahil ederek söylüyorum. CHP’de ilk defa bir Genel Başkan Ereğli’mize birinci sırayı verdi. Birinci sıra bana değil Ereğli'ye verildi.

 

"ZONGULDAK'A EREĞLİ'YE YATIRIM GELMİYOR"

"Bu 3 yıl boyunca sizde konuştunuz, gazeteci arkadaşlarımızda konuştu. Yine aynı şekilde devam ediyor Zonguldak yolu. Bir soru önergesi vermiştim. Bakın kilometresine 17 trilyon lira para harcanmış Ereğli – Zonguldak yoluna. 46 kilometrelik yol ama hala daha bitmemiş. Hala bu yolu konuşuyoruz. Ereğli  -Devrek yolu. Bitmiyor. Hala devam ediyor. Fazlı Erdoğan 2010 yılında bitireceğiz bu yolu diyordu. Hala beşte biri bile bitmedi. 2015 te de bu yolları konuştuk. Hala yok. Köy yolları ne durumda? Benim kendi köyümün yolu bile delik deşik. O kadar söyleyip gelip yatırım yapmıyorlar. Yatırım – teşvik. İş adamları yatırım yapamıyor. Neden yatırım yapamıyor. Soru önergesi verdim. Ereğli – Zonguldak’a ne kadar yatırım teşvik verilmiş. Düzce’ye ne kadar yatırım teşvik verilmiş. Düzce’ye Zonguldak’ın 3 katı kadar yatırım teşvik verilmiş. İş adamı oraya yatırım yapıyor. Neden? Derecesi 4 diye. Burası 3. Biz geride kaldığımız sürece yatırım teşvik alamıyoruz. Ereğli’ye yatırım gelmiyor. Zonguldak’a yatırım gelmiyor. Bunu çözmemiz lazım.

 

"DEĞİŞEN BİRŞEY YOK"

Yine aynı şeyi konuşuyoruz. Yani bir şey değişmedi. Çaycuma Havaalanı. Hala açılacak. Ulaştırma Bakanıyla görüştüm balkın. Türk Hava yolları ile görüştüm. Mektup yazdım. 700 milyon liralık bir cihaza ihtiyaç varmış. Takacaklarını söylediler ama hala takmadılar bakın. Hala iç hatları ve dış hatları düşünüyoruz. Filyos Projesi. 30 yıldır aynı hikaye. Yine aynı şeyi söyleyecekler. Tersaneler. 2009 yılında çürümeye terk edildi. Aradan geçti 10 sene. Hala tersaneleri konuşuyoruz. 2011’de de seçim kampanyamızda hep aynı şeyleri söyledik o zaman. 2015’te yine aynı şeyleri söyledik. Şimdi yine aynı şeyleri söylüyoruz. Çözülmemiş. 2011 de 3.500 işçi açığı varmış. 2015'e geldik. 5 bin işçi açığı var. 5bin işçi açığını giderecek Genel Başkan hem Zonguldak  hem Kandilli’de bu sözü verdi. Bizler broşürlerimizi bastırdık. Hayrettin(Kartal) Başkan ile hepsini dağıttık burada işçi açığını gidereceğiz diye. Hala yok. Şimdi Genel Maden İş’i ziyaret ettim. 2.500’e çıkmış işçi sayısı. Yani hala heba kapalı duruyor. Dolayısıyla ne yaptık. Bu 3 yıl boyunca bunları hep gündeme getirdik. Zonguldak’ta Genel Başkanımızın da katıldığı bir Taş Kömürü Çalıştayı yaptık. Ve sadece işçi tarafını çağırmadık oraya. Ticaret odasını çağırdık. Maden Mühendisleri Odasını çağırdık. Üniversiteyi çağırdık. Sendikayı çağırdık. Muhtarları çağırdık. Zonguldak’ta ki bütün paydaşları çağırdık ve çok güzel bir çalışma yürüttük. Sonuç bildirgesi sonucunda da önerilerimizi belirttik. Ama sorun çözülmedi arkadaşlar hala duruyor.

 

KAMPÜS OLAYI

"Onu da ilçe başkanımız açıkladı ilk kamuoyuna. Yalan dedi Faruk (Çatuoğlu) Bey ama doğru çıktı. Fakülte – Üniversite sorunu da çözülmedi. Ben Ak Partili geçmiş dönem milletvekili arkadaşlarımızla beraber çalıştım. Bunların hepsini 3 milletvekili arkadaşımızda biz yapacağız diye söz verdi. Ama sonuç: Elde var sıfır. Şimdi yeni adayları var yeni liste oluşturdular. Ama ben eminim yeni milletvekili adayları da aynı lafları söylemeye devam edecekler. Çözemeyecekler yani. Buradan şu çıkıyor arkadaşlar. AK Parti iktidar da kaldığı sürece Zonguldak’ın hiçbir sorunu çözülmez. AK Parti İktidar’dan gitmeden Türkiye’nin de Zonguldak’ın da sorunları çözülmez. Ama inşallah biz göndereceğiz onları. Maden şehitleri de aynı şekilde. Onun da onlarında sözünü tutmadılar. Hiçbir sözlerini tutmadılar çünkü. Şimdi halkın yüzüne nasıl gülecekler.

 

"CHP İKTİDARINDA ZONGULDAK'A TEKRAR ALTIN ÇAĞINI YAŞATACAĞIZ"

"Ben inanıyorum değerli arkadaşlarım. 24 Haziran’da kesinlikle Ak Parti iktidardan gidecek ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı kurulacak. Bunu hep beraber kuracağız. Muharrem İnce’de Cumhurbaşkanımız olacak. Ereğli- Devrek yolu bir yılda bitecek. TTK’ya 6500 kişi kadro alacağız. Emekliler, işçilerin sorunları var hepsini çözeceğiz. Tersaneler var. Canlandıracak teşvik edecek özel bir çalışma yapacağız. Cumhuriyet ilan edildikten sonra ilk ilan edilen il Zonguldak. Cumhuriyetin ilk yıllarında ve 90’lı yıllarında Zonguldak altın yılını yaşamış. Biz Zonguldak’a tekrar altın çağını yaşatacağız. CHP iktidarında bunu yapacağız."

 

OCAKCI: "SEÇİMLERİ KAZANACAĞIZ"

Toplantının açılış ve sunuş konuşmasını yapan İlçe Başkanı Sertan Ocakçı da 24 Haziran seçimlerinde çok çalışıp başarılı olacaklarını vurguladı ve "parlamentoda çoğunluğa sahip olacağız, Muharrem İnce'yi cumhurbaşkanı yapacağız" diye konuştu. Ocakcı ayrıca Ereğlili Melis Timur'un İstanbul'dan aday olarak seçime katılacağını hatırlatarak kendisini kutlayıp başarılar diledi.