Zonguldak Eğitim İş İl Başkanı Metin Kahveci, 1 Mayıs mitinginde alana giren tüm grupların anons edildiğini Eğitim İş'in anons edilmediğini belirterek, demokratik kamuoyunu bu tavrı kınamaya davet ettiklerini söyledi.
Kahveci, "Eğitim İş ülkenin birlik ve bütünlüğünden, Atatürk ilke ve devrimlerinden, cumhuriyet kuşaklarının bize bıraktığı mirastan asla ödün vermeyecektir. Hiçbir baskı ve yok sayma politikası Eğitim İş'i izlediği yoldan döndüremeyecektir" dedi. Mitingde demokrasi ayıbının yaşandığını ifade eden Zonguldak Eğitim İş İl Başkanı Metin Kahveci, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
ŞİDDETLE KINIYORUZ
"Zonguldak Eğitim İş 17 Mayıs 2008 tarihinden buyana Zonguldak'ta örgütlenme çalışmalarını sürdürmektedir. Bu süre içersinde KESK ve bileşenlerinin anti demokratik yaklaşımlarına maruz kalmıştır. Eğitim İş hiçbir zemin ve şartta gerek eğitim çalışanlarının örgütlenmesine gerekse Türkiye emek hareketinin birlik ve beraberliğine zarar verecek davranış içinde olmamıştır.  Eğitim İş gerçek demokrasinin savunucusudur. 1 Mayısta Eğitim İş emeğin kürsüsünü kapadığını düşünenler yanılmaktadırlar. Korkunun ecele faydası yoktur. Eğitim İş yüzlerce yıllık emek mücadelesinden beslenmektedir. Eğitim İş'in sahip olduğu demokrasi kültürü bu yüzlerce yılın ürünüdür.  Yeri geldiğinde AKP yi eleştirenler Eğitim İş'e karşı AKP mantığıyla hareket etmekte sakınca görmemiştir. Sözde demokrasi mücadelesi veren eski arkadaşımız sunucu Bekir Yılmaz alana giren tüm grupları anons ederken Eğitim İş'in alana girmesiyle anonsu kesmiştir.  Eğitim İş pankartını görmesine rağmen anons etmemiştir.  Eğitim İş'e yönelik bu tavrı nefretle ve şiddetle kınıyoruz ve demokratik kamuoyunu bu tavrı kınamaya davet ediyoruz.
BU SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Eğitim İş ülkenin birlik ve bütünlüğünden, Atatürk ilke ve devrimlerinden, cumhuriyet kuşaklarının bize bıraktığı mirastan asla ödün vermeyecektir. Hiçbir baskı ve yok sayma politikası Eğitim İş'i izlediği yoldan döndüremeyecektir. Eğitim İş Türkiye'nin aydınlık yüzü olmaya devam edecektir. Karanlığı kendilerine yoldaş edinenler Eğitim İş'ten korksunlar. Eğitim İş'in suçu "önce ülke sonra sendika" demekse biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz.  Yaşasın Eğitim-İş
Yaşasın Atatürk'ün öğretmenleri."