CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, CHP'nin kuruluşunun 86. yıldönümü nedeniyle gönderdiği kutlama mesajında, AKP iktidarını eleştirdi. Bağımsızlığın, laik ve demokratik Türkiye Cum huriyeti'nin güvencesi olan CHP 'nin 86. kuruluş yıldönümünün büyük bir coşku ile kutlandığını belirterek sözlerine başlayan Ko çal, "Türkiye'mizin geldiği noktada Cumhuriyet Halk Partisi'nin önemi bir kez daha net bir şekilde anlaşılmıştır. Basının baskı altına alınmak istendiği, demokrasinin keyfi uygulandığı, hukuk suzluğun hakim kılınmak istendiği, gerçeklerin gün ışığına çıkmasının engellenmeye çalışıldığı bu kritik günlerde; Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye çalışan AKP iktidarı karşısında, Cumhuriyet Halk Partisi ülkesi ve milleti için yaptığı mücadeleyi kararlı bir şekilde sonuna kadar sürdürmeye devam edecektir. Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti halkımızın ve partimizin omuzları üzerinde yükselecektir.
O nedenle çözüm Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu duygularla mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum partimizin 86.kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu onurlu mücadelede şartlar ne olursa olsun yolundan dönmeyen ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne katkı veren tüm partililerimizi yürekten kutluyorum.
Biliyorum ki; kendi çıkarlarını değil Toplumun çıkarlarını düşünen gerçek Cumhuriyet Halk Partililer yılmadan, usanmadan ve kişisel beklentileri olmadan yoluna devam edecektir. Kimsenin kuşkusu olmasın, başarı Cumhuriyet Halk Partisi'nin olacaktır. Başarı hepimizin olacaktır. Bu önemli günde Partililerimizin tümünü saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti"