Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, Filistin halkının yanında olduklarını açıkladı.

 

Zonguldak Demokrasi Platformu olarak mazlum Filistin halkının yanındayız. Kadın, çocuk, genç yaşlı demeden katleden cinayet şebekesinin yalnızca savaş suçlusu değil, insanlık düşmanı olduğunu da düşündüklerini belirten Kaymakçı konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

172 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail Devleti’nin Filistin halkına yönelik saldırıları sürüyor. Kaybolan üç İsrailli gencin ölü bulunması üzerine başlatılan hava saldırılarında, içinde mabetlerin de yer aldığı pek çok yapı isabet aldı. Son bir hafta içinde, aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu 172 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı. 1086 kişi yaralanırken, çoğu çocuk 945 Filistinli tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklanalar arasında Filistin Parlamentosu Başkanı ile birlikte 9 parlamenterin de olduğu söyleniyor. İsrail’in gerçek suçluları bulmak yerine bir milleti toptan yok etmek isteyen tavrı karşısında başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünya seyirci kalırken Amerika Birleşik Devletleri de gizli-açık destek veriyor. İsrailli yetkililer büyük bir özgüvenle saldırıların süreceğini açıklıyor. Ajanslardan saldırıların genişleyeceği yönünde haberler geliyor. İsrail’in bu tutumu kabul edilemez. Saldırılar derhal durdurulmalı, katliam sorumluları uluslararası mahkemelerde yargılanmalıdır.

 

“TARİH HESABINI SORACAKTIR”

Hepimiz biliyoruz ki, toprakları altında zengin petrol rezervleri olan Ortadoğu uzun yıllardan bu yana emperyalizmin hedef tahtasında duruyor. Bölgenin petrol gelirlerine el koymak isteyen emperyalistler bu topraklarda her türlü kanlı oyunu oynuyor. Uygulanan istikrarsızlaştırma politikaları ile halklar birbirine düşürülüyor, yerel çatışmalar körüklenerek oralardaki konumunu güçlendiriyor. Emperyalist politikaların bölgedeki en vurucu gücü olan İsrail Devleti adeta şımarık çocuğu oynuyor. Emperyalizm tarafından Siyonist politikalarla yoktan var edilen bu devlet Filistin topraklarını işgal ediyor, savunmasız bir ulusun karşısına yüksek teknolojiye sahip dev bir ordu ile çıkarak insanlık suçu işliyor… Tarih bu suçların hesabını mutlaka soracaktır…

 

ERDOĞAN’A TEPKİ

“Van minut” şovuyla bölgedeki mazlum halkların bir ölçüde de olsa sempatisini kazanan Başbakan Erdoğan, bir yandan iç siyasi dengeleri korumak için İsrail’le ilgili sert mesajlar veriyor. Diplomatik ilişkileri sözüm ona en alt düzeye indirdiğini söylerken, diğer yandan, başta askeri olmak üzere pek çok alanda ticari ilişkileri en üst düzeyde sürdürüyor. Tüm ilişkilerimiz kesildi denilen İsrail ile ticaret hacminin, son yıllarda hızla artarak beş milyar dolar gibi bir rakama ulaştığı bildiriliyor. AKP hükümeti derhal bu ikiyüzlülüğe son vermelidir. İsrail hükümeti ile yapılan tüm ikili anlaşmalar iptal edilmeli, ticari ilişkiler durdurularak İsrail malları boykot edilmelidir. Bunu yapmayan AKP iktidarının Filistinlilerin dostu olduğunu söylemeye hakkı yoktur…

 

“NEDEN SESSİZ KALIYOR?”

Bir cinayet şebekesi haline gelen İsrail devletine yaptırım uygulamak için ne beklediğini merak ettiğimiz Birleşmiş Milletler örgütüne sesleniyoruz: Harekete geçmeniz için Filistin halkının topyekûn imha edilmesi mi gerekiyor? Emperyalist ülkelerin işgaline zemin hazırlamak için mazlum ülkelerdeki en küçük eylemlere büyük tepkiler veren Güvenlik Konseyi İsrail devletinin bunca zulmü karşısında neden sessiz kalıyor? Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi derhal toplanıp, Filistin halkını uluslararası koruma altına alacak kararlar almalıdır. İsrail devleti işgal ettiği topraklardan çekilerek 1967 öncesi sınırlara dönmeli, Filistin topraklarına Yahudi vatandaşlarını yerleştirme çabalarına derhal son vermelidir. Bunlar yapılmadığı sürece Ortadoğu’da kalıcı bir barışı kurmak mümkün olmayacaktır.

 

“DUYARLI OLMAYA DAVET”

Kalbimiz mazlum Filistin halkı ile üzerlerindeki tüm baskılara karşın işgal ve saldırılara karşı çıkan İsrailli muhaliflerle birlikte atıyor. Gerek Türk hükümetinin, gerekse Birleşmiş Milletlerin bu ikiyüzlü tavrını tarihe bir not olarak düşüyor, her türlü şiddetten arındırılmış bir Ortadoğu istiyoruz. Siyonist İsrail hükümetinin saldırılarının masum Yahudilerle ilişkilendirilmemesini, kamuoyunu katliamlar kadar, katliamların Yahudi düşmanlığı üzerinde yükselen yeni bir dalga yaratmaması konusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz"