Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri, Madenci Anıtı'nda toplanarak, İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle toplantısı sırasında eylem yapmak isteyen öğrencilere polis tarafından sert müdahale edildiği gerekçesiyle eylem yaptılar. Zonguldak Demokrasi Platformu, Genç-Sen ve ZKÜ Öğrenci Kolektifi adına basın açıklaması yapan Özge Vataner, "Bugün üniversiteler gerçek sahipleri olan öğrencilerden soyutlanmış, sermayenin ve gerici düzenin temsilcilerine teslim edilmiştir. Bu yetmiş gibi sözde özgür, güvenli üniversite yapmak adına kampus içlerine karakollar açarak özgür ve ilerici düşünce bastırılmak, gerici faşist düzen kurulmak istenmektedir. Demokrasi söz konusu olduğunda demokrasi gelecekse onu da biz getiririz zihniyetinde olan başbakanın gerçek yüzü ve hükümetin referandum döneminden beri ağzına sakız ettiği ileri demokrasi söylemlerinin iç yüzü geçtiğimiz günlerde öğrencilere yapılan polis saldırısıyla bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bilindiği gibi 4 Aralık Cumartesi günü Dolmabahçe'de Başbakan Tayyip Erdoğan'ın rektörlerle yapacağı toplantıyı protesto etmek için toplanan ve protestoya katılmak için diğer şehirlerden gelen öğrenciler, Dolmabahçe çevresinde ve İstanbul girişinde polis saldırısına uğramıştır. Üniversitelerimizin geleceğini, öğrencilerin söz, yetki ve karar hakkı olmaksızın tartışmaya hazırlanan başbakan ve rektörlere sözlerini söylemek, taleplerini iletmek için orada bulunan öğrenciler bugün hükümetin sözde 'orantılı güç' diye nitelendirdiği polis terörüyle karşı karşıya kalmışlardır.
2 hafta önce de Dolmabahçe'de birincisi yapılan toplantının basına açık kısmında Başbakan YÖK'ü kaldırmayacağını sadece reform yapmayı düşündüğünü bir kez daha söyledi.
Burjuva demokrasisinin üniversitelerimizde uygulamayı düşündüğü politikaların tartışıldığı toplantının basına kapalı kısmın da ise konuşulanların iç yüzü ortaya çıkmıştır. Üniversitelerde uygulanması düşünülen projelerden biri mütevelli heyet projesidir. Bu projeyle üniversiteleri rektörleri değil de mütevelli heyetler yönetecek" dedi.
Sloganlar atan gurup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.