Demokrasi Platformu, İstanbul'da yıllık toplantılarını yapan IMF ve Dünya Bankası heyetini protesto etmek için, Madenci Anıtı önünde toplanarak protesto gösterisi düzenledi. KESK Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin İstanbul Şişli'deki sendika binasında uğradığı silahlı saldırıyı kınadıktan sonra eylem başladı.
Platform adına basın açıklaması yapan TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı ve Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı ise ülkeye sağlıklarını, sosyal güvenliklerini, geleceklerini çalan kapitalist güçler girdiğini söyledi.
Kaymakçı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"IMF'YE ŞİRİN
GÖRÜNMEYE ÇALIŞIYORLAR"
"Bugünlerde; sağlığımızı, sosyal güvenliğimizi, geleceğimizi çalan kapitalist efendiler ülkemize geliyorlar. Bu ülkenin halkına karşı polis barikatlarıyla korundukları vadide bizleri daha da yoksul, daha da sağlıksız, daha da güvencesiz, daha da çaresiz bırakmak için yeni planlar, programlar yapacaklarmış! Yarattıkları küresel krizden çıkış yolları arayacaklarmış! Tarihi bir toplantı olacakmış ve dünyanın yeni finansal sistemini İstanbul'da kuracaklarmış. İstanbul Valiliği ve Belediyesi aylardır bu toplantı için hummalı bir faaliyet içinde; toplantının yapılacağı bölgeler asfaltlandı, temizlendi, yeniden donatıldı. Amaç daha üç hafta önce yurttaşlarını sele teslim eden, varoşlarında milyonlarca yoksul emekçinin sefalete mahkûm edildiği İstanbul'u küresel bir kent olarak pazarlamak; IMF'ye şirin görünmek. Ama onların şirin görünmek istediği küresel sermaye kurumlarının kim olduklarını biz emekçiler çok iyi biliyoruz. IMF'yi de Dünya Bankası'nı da Türkiye'nin emeğinin hakkıyla geçinme mücadelesi veren, bu ülkenin değerlerini yaratan, hayatı her gün yeniden kuran, okutan, yazdıran, sağaltan, inşa eden, üreten emekçileri çok iyi biliyoruz"
"SÖMÜRÜYE DİRENECEĞİZ"
"Yıllardır bu kurumların oluşturduğu programları harfiyen uygulayan hükümetler tarafından yönetiliyoruz. Her politikaları aleyhimizedir, yaptıkları her şey, attıkları her adım emekçilere, yoksullara, halka karşıdır. İstanbul'da yapacakları toplantıda krizden çıkışın formülünü araştıracaklarmış. Ama biz formülün ne olacağını şimdiden biliyoruz. Aylar önce G8 ve G20 toplantılarında, Dünya Ekonomik Forumu'nda ana hatları ortaya çıkan ve krizin bedelini emekçilere ödetmeyi planlayan bir formülü yeniden ısıtıp işbirlikçi hükümetlerin önüne koyacaklar. Bizler bu ülkenin emek ve meslek örgütleri olarak buradan kapitalist sistemin merkezi kurumları IMF ve Dünya Bankası'na 'defol' diye haykırıyor ve bu sömürü düzenine karşı sonuna kadar direneceğimizi dile getiriyoruz"
"SİZ, SERMAYENİN SESİSİNİZ"
"Trafik size göre ayarlanıyor, oteller sizin için menüler hazırlıyor, kent sizin için temizleniyor ve güvenlik hizmetleri yine sizin için gözden geçiriliyor. Kendinizi evinizde hissedesiniz diye..! Biz, bu ülkenin gerçek sahipleri yani emekçileri, yani işsizleri, yani yoksulları, sizi evimize, ülkemize çağırmadık. Bizim davetlimiz olmadığınızdan ülkemizdeki varlığınız bizim için ancak bir zorlama, bir tür zorbalıktır... Siz Yirminci Yüzyıl 'da inşa edilmiş küresel zorbalarsınız. Siz sadece sermayenin ve iktidarın sesisiniz. Suçlusunuz! Dünyanın her tarafında sizlere eşlik edenler ise, yine hiç kuşkusuz, kendi halklarını satan ve temsil ettiğiniz suç örgütünün oligarşisini oluşturan üyeleridirler. Bizden aldıklarınızı geri verin ve geldiğiniz yere geri gidiniz... Bizler; bu ülkenin işçileri, kamu emekçileri, yoksulları, hekimleri, mimarları, mühendisleri; neo-liberal soygun politikalarının tekmil mağdurları ve mazlumları; IMF ve Dünya Bankası'nı da, temsil ettikleri uluslararası sömürü-soygun düzenini de, onun emrindeki siyasetçileri de istemediğimizi yıllardır söyledik, söylüyoruz" Grup basın açıklaması sırasında 'öğrenciye değil IMF'ye barikat', 'susma sustukça sıra sana gelecek', 'IMF defol bu ülke bizim', 'gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', Zafer direnen emekçinin olacak', sloganları atarak IMF'yi protesto etmek için İstanbul'da toplanan gruba polis tarafından müdahale edildiğini öğrenen Demokrasi Platformu üyeleri, 'biber gazınızı copunuzu IMF heyetine sıkın, IMF'ye barikat emekçiye değil." diyerek sloganlar attı.