Kdz. Ereğli’deki Kent Plancılarından Kamuran Ayyıldız, Anayasa halk oylamasında 26 maddeye tek cevap istenmesini eleştirdi.

 

*Demokrat Parti’nin 29 Mart 2009 Yerel Genel Seçimlerinde  Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday gösterdiği Kent Plancısı Kamuran Ayyıldız yazılı bir açıklama yaparak 12 Eylül’de yapılacak olan halk oylamasıyla ilgili düşüncelerini anlattı.

 

Halk oylamasıyla ilgili kafa karışıklıklarına dikkat çeken Ayyıldız “12 Eylülde yapılacak olan 26 adet Anayasa maddesi değişikliği ile ilgili referandum oylaması siyasi bir gövde gösterisine dönüştürülmüştür. Acı olan; son yıllarda öyle olaylara şahit oluyoruz ki her geçen gün kafalarımız karıştırılıyor” dedi.

 

Ayyıldız yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Yapılmayan tek şey; Tarafsız bir biçimde 26 Adet Anayasa Maddesinin ne olduğu ve neden değiştirilmesi gerektiğini ,  değiştirilmediği takdir de kayıp yahut kazançları Devletimizin TRT kanallarından halkımıza aktarılmamasıdır.

 

Halkımız yıllarca futbol, magazin, aşk , ağalık ve mafya dizileriyle uyutulmuş okumayan körü körüne duyduklarına inanan ve 250 kg. kömüre teslim olup oy veren bir duruma getirilmiştir.

Gazeteleri daha çok bulmaca sayfaları için alan renksiz sayfalarına hiç bakmayan halkımızı suçlamak ne kadar doğru olur . Ama şunu çok iyi biliyorum ki görsel medya her zaman kişilerin gelişimi üzerinde çok daha fazla etkili olmuştur. Ne yazıktır ki medya hükümetlere yandaş kurumlar durumuna getirilmiş ve halkımızın doğruları görmesi engellenmiştir.

 

Bugüne kadar yaşadığımız süreç, yargı erki mensupları üzerinde kurulan manipülasyon çarkının geniş toplum kesimlerine yöneleceği ve toplumun yeterince bilgi sahibi olmasının engellenmesiyle yetinilmeyip, Türk halkının derin merkezlerce yürütülen toplum mühendisliği çalışmalarının hedefi haline getireceğini göstermektedir.

 

Bizler trafikte ki kanuni haklarımızı bile bilmezken 26 adet Anayasa maddesini bilmemiz anlamamız ne kadar mümkündür.

 

Senelerce beyinleri uyuşturulan bir toplumdan Anayasa maddelerini oylamasını istemek ne kadar doğrudur.

 

Kaldı ki 26 maddeye tek bir cevap isteniyor olması demokrasiye aykırıdır.

 

Demokratik açılım sürecinde 26 adet Anayasa maddesine tek cevap istenmesi Demokratik açılım sürecinin de ne kadar samimiyetsiz olduğunu ortaya koymaktadır.”