İlçe başkanının demokratik hakkını kullanıp belediye başkan adayı olmak için görevinden istifa ederek ayrılmasının ardından,  oturup da kendi arasında ilçe başkanını seçip görevine devam edemeyen örgütüne kayyım atandı CHP Kdz. Ereğli ilçe örgütüne. Bu kayyım da, atandıktan kısa bir süre sonra  20 Ağustos 2019 Salı günü  ilçe kongresinin yapılacağını açıkladı.

Kongreye bir gün kala, tarihten bir fotoğrafı bulup çıkarırken, klişeleşmiş olan “oh nerede o eski….” Kongreler diye bam teline basmak gerek şimdi. Eskiden, ilçe kongreleri öncesinde, köy köy, mahalle mahalle dolaşılıp tüm delegelere ulaşılmak için neler yapılmazdı ki! Kongreler,   kimi zaman da parti tüzüğünün tartışılıp, değişiklik isteklerinin seslendirildiği platformlardı. 1979’daki CHP’nin Kdz. Ereğli Gençlik Kongresi  Belediye sinemasında yapılmış ve hınca hınç dolu olan salonda “Demokratik Sosyalizm” görüşleri ortaya atılmıştı. O yıllar daha dün gibi!  O yıllardan bu güne köprülerin altından o kadar çok sular aktı ki. Gençlik kolları. Gençlik gibi kavramların içi çok zor doldurulurken, seçim dönemlerinde bayrak asan isimlerin bile,  ta o yılların heyecanını yaşayanlardan oluştuğu gerçeğini kimse saklamıyor/saklayamıyor!

Kongre öncesinde bugün yayımladığımız bu fotoğraf, CHP’nin 1967 yılındaki Kdz. Ereğli ilçe kongresinde çekildi. Kimler mi var kongrede? Bülent Ecevit, Kamil Kırıkoğlu, Kemal Anadol, Turan Erilmez, Akif İyidoğan, Hüdai Oral. Fotoğrafa dikkat ettiğinizde, Ecevit’in elindeki not defterini görürsünüz. Ecevit konuşmacıları dikkatle dinliyor ve CHP’nin geleceğine yön verecek görüşleri de tek tek not ediyor.

20 Ağustos Salı günü ilçe  kongresini kazanmak için üç aday (son anda ittifaklar olmaz ise) yarışacak. Doğaldır ki, kazanan bir kişi ve ekip olacağına göre, kongrede yapılacak konuşmalar  ise hangi çekirdeğin içini dolduracak.

SON DAKİKA: Bu haber yazıldıktan sonra kongrenin iptal edilidği bilgisi geldi. Haberin orijinalliğini değiştirmeden yayımlıyorum. 

Haber: Eyüp Bektaş