Belediye Başkanı Mithat Gülşen Başkanlığında toplanan Çaycuma Belediye Meclisi, 2010 yılının ilk Meclis toplantısını yaptı. Toplantıya mazeret bildiren Mehmet Gedik dışında tüm Meclis üyeleri katıldı. Açılış ve yoklamanı ardından saygı duruşu yapılarak gündemdeki maddeler görüşüldü.Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için, Denetim Komisyonu üyeliklerine seçim yapıldı. Denetim Komisyonu'na Yasemin Yamak, Mustafa Muslu, İlhan Özkara seçildi.
Belediyede tam zamanlı olarak çalışan avukat, inşaat mühendisi ve inşaat teknisyeninin yıllık ücreti görüşülerek tespit edildi. Muhtelif reklam panolarının 10 yıllığına kiraya verilmesi görüşüldü.
İlçenin Velioğlu Mahallesi afet evleri mevkisinde yeni açılacak sokak ve caddeleri isim verilmesi görüşülerek Türlü İşler Komisyonu'na havale edildi. Çöp toplama aracı ile belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere iki adet çift kabin araç görüşülerek, araç alımı için Belediye Başkanı Gülşen'e yetki verildi. Gayrisıhhi müesseseler için sahibince talep edilen ve belediye tarafından düzenlenen her türlü rapor ücreti görüşüldü, tespit için Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.
Toplu Konut İdaresi tarafından ilçeye yapılması düşünülen konutlar ile ilgili işlemlerin takibi için Belediye Başkanı Mithat Gülşen'e yetki verildi.
Belediye Parke Fabrikası üretim faaliyetleri ile Su işleri Müdürlüğü bünyesindeki su sayacı okuma, açma, kesme, mühürleme, ihbarname dağıtılması faaliyetleri için 3 yıllık hizmet alımı ihalesi yapılması görüşüldü.
Türlü İşler Komisyonu'na bir önceki toplantıda havale edilen ek sinema salonu yapımı ve müze kurulması işleri görüşülerek, "Çaycuma Kent Müzesi" adıyla müze kurulması oybirliği ile kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Meclis Haber Dergisi tarafından "Yılın Belediye Başkanı" seçilmesinde her kademedeki belediye personelinden daire müdürüne, Meclis üyesine kadar herkesin payı bulunduğunu belirterek, ödülün belediyeye, Çaycuma'ya hayırlı olması dileğini iletti ve 15 Ocak tarihinde ödül töreninin Ankara'da yapılacağını sözlerine ekledi.
Şubat ayı toplantısının 3 Şubat tarihinde yapılması karalaştırılarak toplantı sona erdi.