Zonguldak şehir merkezi ve ilçelerde gıda denetimlerine ağırlık verildi. Ramazan ayında gıda tüketiminde görülen hareketlenmeye karşı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürlüğü ekipleri, iftar saatleri başta olmak üzere ilave denetim uygulamalarını artırdı.

 

Gıda kontrolör ekipleri, rutin denetimlerin yanı sıra yaptığı ek denetim uygulamalarında; fırınlar ve pastaneler gibi unlu mamul üretim yerleri, kasap-şarküteri ve marketler gibi perakende satış noktaları ile lokanta-restoranlar başta olmak üzere toplu tüketim merkezlerindeki ürünleri en ince ayrıntısına kadar inceledi. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, İl ve İlçe Müdürlükleri denetim ekiplerince toplu tüketim yerlerine, iftar öncesi mesai kavramı olmaksızın denetimlerin gerçekleştirildiğini söyledi. 
Ramazan ayıyla birlikte gıda sektöründeki hareketlenmeye bağlı olarak tüketimde artış yaşandığına dikkat çeken Çelik, şunları söyledi: 
“5996 sayılı ‘Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’ gereği gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda arzının sağlanması, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın sorumluluğundadır. Ülkemizde üretilen ve satışa sunulan gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik denetimler il bazında hazırlanan aylık denetim programları ile Bakanlığımızca ürün ve riskler bazında hazırlanan yıllık denetim programları çerçevesinde yürütülmektedir. İl ve İlçe Müdürlüklerimiz denetim ekiplerince, toplu tüketim yerlerine; iftar öncesi-mesai kavramı olmaksızın denetimlerini sürdürüyor. Ramazan ayı ile birlikte gıda sektöründe hareketlenme oluyor ve bununla birlikte gıda tüketiminde artış meydana geliyor. Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz olarak mübarek Ramazan ayında ‘vatandaşlarımızın ağzının tadı kaçmasın’ diye rutin denetimlerimizin dışında ilave denetimleri n yapılıyor. Halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmesi için Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz gıdanın tarladan-sofraya, imalattan-satışına kadar her aşamasında denetimleri gerçekleştiriyor” dedi.

 

(Haber Merkezi)