Alaplı Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekiplerinin Tablet Bilgisayarlı denetimlerde araç denetim oranına göre Zonguldak İl birincisi olduğu bildirildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan  "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri" uygulamasında başarılı çalışmalar yaparak tablet bilgisayarla ödüllendirilen İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tablet bilgisayarlı denetimlerde araç denetim oranına göre İl genelinde birinciliği elde etti.
2009 Nisan ayı itibari ile tablet bilgisayarlı denetime başladıklarını belirten Alaplı Polis Merkezi Amiri ve Trafik Tescil Denetleme Büro Amir Vekili İlhan Toprak tablet bilgisayarlı denetimlerde araç denetim oranına göre Zonguldak'ın ülke genelinde ikinci olduğunu İl genelinde ise Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerinin birinci olduğunu bildirdi.
Tablet Bilgisayarlı denetimlerde İlçede Trafik Tescile kayıtlı toplam 8264 aracın tablet bilgisayarlı denetimlerden geçtiğini belirten Toprak, "İçişleri Bakanlığımız tarafından ülke genelinde başlatılan "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri" uygulaması kapmasında İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerimiz başarılı çalışmaları ile tablet bilgisayarla ödüllendirilmişti. 2009 Nisan ayından bu yana İlçede yaptığımız tablet bilgisayarlı denetimlerde trafiğe kayıtlı toplam 8264 araç İlçe Emniyet Müdürlüğümüz Trafik ekipleri tarafından kontrol edilmiştir" dedi.
Tablet Bilgisayarla Trafik denetimlerinde büyük rahatlık sağlandığını belirten Toprak, şunları kaydetti:
"Tablet bilgisayarla Trafik ekipleri yerinde araç ve ehliyet sorgulaması yaparak, hem kendimiz zaman kazanıyoruz hem de vatandaşlarımız fazla beklemiyor. Tablet bilgisayar uygulaması ile gerek şehir içerisinde ve gerekse karayolu güzergâhlarındaki muhtelif kontrol noktalarında görev alan ve rutin kontrollerini sürdüren trafik ekipleri, sürücü ve araç bilgilerini sorgulamakta ulaşılmak istenen bilgilere GPRS (konum belirleme) teknolojisi yardımıyla, telsiz kullanmadan ulaşabilmektedir. Merkezi sisteme bağlı olan tablet bilgisayarlar ile trafik memurlarımızın işi daha da kolaylaşmıştır.  Şu anda bir adet tablet Bilgisayarla Trafik ekiplerimiz denetimlerini sürdürüyor. Tablet bilgisayar ile Trafik Denetleme ekiplerimiz bundan böyle yerinde denetim sorgu sistemini kullanacak.
Tablet bilgisayar uygulaması ile gerek şehir içerisinde ve gerekse karayolu güzergâhlarındaki muhtelif kontrol noktalarında görev alan ve rutin kontrollerini sürdüren trafik ekipleri, sürücü ve araç bilgilerini sorgulayabiliyor, ulaşılmak istenen bilgilere GPRS (konum belirleme) teknolojisi yardımıyla, telsiz kullanmadan ulaşabiliyor."